Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Ο Άκης απαντά για «τα ορφανά του Τσοχατζόπουλου»



Απάντηση στην αναφορά του ονόματός του κατά τη διάρκεια της χθεσινής προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη διαπλοκή και τη διαφθορά έδωσε σήμερα ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Από το δικηγορικό γραφείο του συνηγόρου του, Γιάννη Παγορόπουλου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο κος Τσοχατζόπουλος, στο πρόσωπο του οποίου έγινε εκτενής αναφορά, χτες το βράδυ, κατά τη διάρκεια της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση των Αρχηγών των κομμάτων στη Βουλή, για τη διαπλοκή και τη διαφθορά, δικάζεται αυτή τη στιγμή από το Δικαστήριο Κακουργημάτων της Αθήνας, σε δεύτερο βαθμό. Μέχρις ότου λοιπόν, εκδοθεί τελεσίδικη απόφαση, επί της κατηγορίας που τον βαραίνει, τεκμαίρεται ότι είναι αθώος, με βάση το Σύνταγμα, τους νόμους και τη Σύμβαση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Κάθε άλλη συμπεριφορά υποβαθμίζει το ρόλο του Δικαστηρίου και είναι ασύμβατη με τους κανόνες δικαίου».

Υπενθυμίζεται ότι χθες κατά την ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν ορθώσατε ποτέ ανάστημα με τους διορισμούς και τις πελατειακές λογικές. Με μεγάλη ευκολία φιλοξενήσατε στο ΣΥΡΙΖΑ το παλιό κομμάτι του κομματικού μηχανισμού. Τα αποκαΐδια του σάπιου πολιτικού συστήματος είναι σήμερα οι πιο ένθερμοι υποστηρικτές της. Τα ορφανά του Τσοχατζόπουλου βρήκαν σε εσάς τον θετό τους πατέρα. Ο δικηγόρος του Κουτσόγιωργα βρήκε σε εσάς τον καινούργιο του εργοδότη. Κοσκωτάς – Τσίρπας, ένας Ματζουράνης δρόμος», τόνισε.

Ο Πάνος Καμμένος επίσης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή χαρακτήρισε «δεξί χέρι του Τσοχατζόπουλου» τον Βασίλη Οικονόμου προκαλώντας την αντίδραση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.

«Γνωριζόμαστε πολλά χρόνια κ. Οικονόμου, ήσασταν συνεργάτης του κ. Τσοχατζόπουλου ή δεν ήσασταν;», είπε ο κ. Καμμένος με τον βουλευτή της ΝΔ να απαντά: «Εσείς είστε ο τελευταίος που μπορεί να μιλάτε».