Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Ντροπή! Δεν κάνουν μαγνητική σε μωράκι που κινδυνεύει



Στην εκπνοή του 2015, μέσα απο την αγωνία ενός Χανιώτη πατέρα αναδυκνείονται για άλλη μια φορά οι τραγικές ελλείψεις στην δημόσια υγεία στην Κρήτη.

Όπως καταγγέλει ο πατέρας, το περασμένο Σάββατο εισήχθη στο Νοσοκομείο Χανίων το 19μηνο κοριτσάκι του, λόγω πυρετικών σπασμών.

Άμεσα του χορηγήθηκε φαρμακευτική αγωγή, αλλά οι πυρετικοί σπασμοί συνεχίζονται και όπως είπαν οι γιατροί επιβάλλεται να κάνει μαγνητική τομογραφία προκειμένου να εξακριβωθεί τι συμβαίνει στον εγκέφαλο του παιδιού.

Όμως για να γίνει μαγνητική σε μωρά χρειάζεται αναισθησία και το Νοσοκομείο Χανίων δεν διαθέτει ειδικό αναισθησιολόγο για αυτές τις περιπτώσεις.!

Έτσι του είπαν πως πρέπει να πάει στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο στο Ηράκλειο με την συνοδεία παιδιάτρου απο το Νοσοκομείο Χανίων.

Όμως ενώ ετοιμάζοντο, έμαθαν πως ο εξιδεικευμένος γιατρός του Βενιζελείου απουσιάζει με άδεια μέχρι τις 7 Ιανουαρίου και δεν μπορεί να γίνει η εξέταση!

Με αγωνία, ο πατέρας απευθύνθηκε στο ΠΑΓΝΗ, όπου του είπαν πως ούτε εκεί μπορεί να γίνει η εξέταση καθώς δεν λειτουργεί ο μαγνητικός τομογράφος!

Και ενώ τα Νοσοκομεία της Κρήτης "σηκώνουν τα χέρια ψηλά" για ένα μωράκι που κινδυνεύει - καθώς οι συνεχιζόμενοι πυρετικοί σπασμοί μπορούν να προκαλέσουν βλάβες στον εγκέφαλο αλλά και θάνατο - μοναδική λύση φαίνεται πως είναι το Νοσοκομείο παίδων στην Αθήνα.

Όμως, σύμφωνα με την καταγγελία του πατέρα, το Νοσοκομείο Χανίων δεν μπορεί να διαθέσει παιδίατρο για να συνοδέψει το παιδί.

"Πως θα το πάρω να το πάω στην Αθήνα μόνος μου. Τι θα κάνω εαν πάθει πυρετικούς σπασμούς στο αεροπλάνο;" αναρωτιέται ο Χανιώτης, που απευθύνει έκκληση βοήθειας και ευασθητοποίησης σε εκείνους που είναι αρμόδιοι είτε κάθονται σε καρέκλες υπουργείων, είτε σε καρέκλες διοικήσεων.