Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

"Ντου" αντιεξουσιαστών σε σούπερ μάρκετ στη Θεσσαλονίκη



"Παρέμβαση" πραγματοποίησε ομάδα αντιεξουσιαστών σε κατάστημα αλυσίδας σούπερ μάρκετ στη Μενεμένη. 

Πέταξαν τρικάκια και μοίρασαν φυλλάδια με κείμενα εντός του σούπερ μάρκετ, κάνοντας μία "συμβολική παρέμβαση" ως ένδειξη αλληλεγγύης στους εργαζόμενους/στις εργαζόμενες - όπως αναφέρουν σε ιστοσελίδα του αναρχικού χώρου, στην οποία ανήρτησαν και βίντεο.

"Οι πολυάριθμες εργοδοτικές αυθαιρεσίες από την συγκεκριμένη πολυεθνική εταιρία έχουν δημιουργήσει ένα εξευτελιστικό εργασιακό περιβάλλον. Η ιστορική πραγματικότητα έχει δείξει πως μόνο μέσα από την ταξική αυτοοργάνωση και τη συμμετοχή σε σωματεία βάσης θα μπορέσουμε να απαλλάξουμε τους εαυτούς μας από την εργοδοτική ασυδοσία, θέτοντας στο προσκήνιο τα κοινά μας υλικά συμφέροντα, τα συμφέροντα του κόσμου της εργασίας", τονίζουν μεταξύ άλλων. 

«Η ενεργή αντίσταση είναι υπόθεση όλων. Τα αφεντικά κάνουν αυτό που ξέρουν καλά κοιτώντας την απρόσκοπτη κερδοφορία τους πάνω στις πλάτες των εργαζομένων. Είναι καιρός να δώσουμε τις δικές μας απαντήσεις! Γι' αυτό, λοιπόν, αποφασίσαμε ως ένδειξη αλληλεγγύης στους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες στην εργασιακή γαλέρα που λέγεται Lidl, όντας και εμείς οι ίδιοι και οι ίδιες οργανικό κομμάτι της εργατικής τάξης, να πραγματοποιήσουμε συμβολική παρέμβαση στις 18/4 το μεσημέρι με τρικάκια και μοίρασμα κειμένων σε κατάστημα των Lidl επί της οδού Μοναστηρίου στη Μενεμένη», προσθέτουν.