Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Ντέισελμπλουμ: Πρόοδος, συνεχίζουμε τις συνομιλίες την Τετάρτη



Πρόοδος επετεύχθη στις διαβουλεύσεις του κυβερνητικού επιτελείου με τους θεσμούς στις Βρυξέλλες το βράδυ της Τρίτης, με τις συνομιλίες να συνεχίζονται και την Τετάρτη, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ σε ανάρτησή του στο Twitter.

«Κάναμε καλή πρόοδο, οι συνομιλίες θα συνεχιστούν την Τετάρτη», έγραψε ο πρόεδρος του Eurogroup, στη 1.30 ώρα Ελλάδας.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ελληνικό επιτελείο επιστρέφει στην Αθήνα και οι συζητήσεις θα συνεχιστούν μέσω τηλεδιάσκεψης.

Υπενθυμίζεται ότι κυβερνητική αντιπροσωπεία -οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, καθώς και αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης- συναντήθηκε στις Βρυξέλλες με τον Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ, τον επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ και το Εκτελεστικό μέλος της ΕΚΤ Μπενούα Κερέ. Στη συνάντηση εκπροσωπήθηκε και το ΔΝΤ.

Στόχος ήταν η προσέγγιση των θέσεων μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών, πριν από το Eurogroup της 7ης Απριλίου, προκειμένου να μην χαθεί επιπλέον πολύτιμος χρόνος για τη δεύτερη αξιολόγηση του προγράμματος.