Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Ντάισελμπλουμ



Η τυχαία συνάντηση Ντάισελμπλουμ με υπουργό σε καφέ της πλατείας Συντάγματος

Βουνό με βουνό δεν σμίγει κι εκεί που σμίγουν οι περισσότεροι είναι στο κέντρο της Αθήνας. Κάπως έτσι λοιπόν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας πηγαίνοντας με τα πόδια σήμερα το πρωί στο υπουργείο του, συνάντησε τυχαίως σε καφέ της πλατείας Συντάγματος τον πάλαι ποτέ πανίσχυρο πρόεδρο του Eorogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ο οποίος βρίσκεται στην Ελλάδα για πολιτικές επαφές.



Γ.Ντάισελμπλουμ: «Η ευρωζώνη θα βυθιζόταν στο χάος αν είχε επιτραπεί να εγκαταλείψουν το ευρώ μία ή περισσότερες χώρες»

Η ευρωζώνη θα βυθιζόταν σε ένα χάος πέρα από κάθε φαντασία, αν είχε επιτραπεί να εγκαταλείψουν το ευρώ μία ή περισσότερες χώρες, τονίζει ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.



Ομολογία Ντάισελμπλουμ ότι τα ελληνικά προγράμματα ήταν πολύ σκληρά με αποτυχίες

Τα προγράμματα διάσωσης της Ελλάδας είχαν πολύ μεγάλη διάρκεια, ήταν πολύ σκληρά με πολλές αποτυχίες, τονίζει ο πρώην επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, μιλώντας στη γαλλική υπηρεσία του Euronews.



Ντάισελμπλουμ: «Ο Βαρουφάκης με παρακαλούσε στο ασανσέρ»

Ο Ντάισελμπλουμ φέρνει στο φως, άγνωστες πτυχές της συνεργασίας του με την Ελλάδα.

Τα παράπονα για τον Βαρουφάκη και η ατελέσφορη συνεργασία και η απευθείας συνεννόηση με τον Αλέξη Τσίπρα.



Ντάισελμπλουμ: Δεν μπορούμε να αφήσουμε Έλληνες και Ιταλούς μόνους στον έλεγχο των συνόρων

«Πρέπει να επικεντρωθούμε στους συνοριακούς ελέγχους και στην κοινή προστασία των εξωτερικών μας συνόρων. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τους Ιταλούς και τους Έλληνες μόνους σε αυτό», τόνισε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC News ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας και μέχρι πρόσφατα επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.



Ο Ντάισελμπλουμ θα γιορτάσει με… ούζο την έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο

«Ένας Έλληνας φίλος, μου χάρισε ένα μπουκάλι ούζο, πριν από λίγο καιρό. Αυτό το μπουκάλι βρίσκεται στο γραφείο μου. Είναι κλειστό. Τον Αύγουστο, τη μέρα που η Ελλάδα θα βγει από το πρόγραμμα, αυτό το μπουκάλι ούζο θα αδειάσει».