Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Ναυάγιο στο Αγαθονήσι: Συγκλονίζει ψαράς! «Είδα νεκρή έγκυο γυναίκα»



Στο ίδιο έργο θεατές… Νέα πολύνεκρη τραγωδία σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου (17.03.2018) στα νερά του Αιγαίου και συγκεκριμένα στο Αγαθονήσι.

Τουλάχιστον 16 νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός από το ναυάγιο στο Αγαθονήσι, στο πρώτο ναυάγιο στην Ελλάδα για το 2018 που δείχνει ότι η προσφυγική κρίση είναι εδώ και το δράμα αυτών των ανθρώπων συνεχίζεται.

Συνολικά, πάνω από 500 άνθρωποι έχουν ξεψυχήσει στο Αιγαίο τα τελευταία δυο χρόνια, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ.

Η συγκλονιστική μαρτυρία ενός ψαρά: «Είδα να επιπλέει νεκρή μία έγκυος γυναίκα»

Ανατριχιαστική είναι η μαρτυρία ενός ψαρά για το ναυάγιο στο Αγαθονήσι όπως την μεταφέρει ο φωτογράφος Γιώργος Μουτάφης στο Facebook. Ο ψαράς ανέφερε ότι: «έφτασα πρώτος στο σημείο και είδα ανθρώπους να τους έχει ξεβράσει η θάλασσα στα βράχια. Παραδίπλα είδα να επιπλέει πνιγμένη μια γυναίκα έγκυος και δίπλα της ήταν κι ένα παιδί. Φορούσαν όλοι τους σωσίβια! Μετέφερα με την βάρκα μου 10 άτομα και τους πήγαινα στο σκάφος του λιμενικού που είχε φτάσει στο σημείο του ναυαγίου. Πνίγηκαν 16 και πρέπει να λείπουν άλλοι 2».

Δείτε το post του φωτογράφου στο facebook