Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Να αφεθεί ελεύθερος ζητάει ο Ολλανδός που φέρεται να ασέλγησε σε ανήλικο στη Ρόδο



Eνώπιον της Ανακρίτριας του Γ’ Θερινού Τμήματος του Πρωτοδικείου Ρόδου, προσέφυγε με αίτημα την άρση ή αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης ο 50χρονος Ολλανδός που κατηγορείται για κατάχρηση σε ασέλγεια σε ανήλικο ομοεθνή του, με την οικογένεια του οποίου ανέπτυξε φιλικές σχέσεις.

Στην προσφυγή του διατείνεται ότι η επιβολή και διατήρηση της προσωρινής του κράτησης δεν εναρμονίζεται με τις αρχές που πρέπει να διέπουν γενικότερα τη διεξαγωγή της κύριας ανακρίσεως και ειδικότερα τη λήψη μέτρων δικονομικού καταναγκασμού.

Εκθέτει συγκεκριμένα ότι στο παρελθόν δεν υπήρξε ούτε φυγόποινος ούτε φυγόδικος, δεν έκανε προπαρασκευαστικές πράξεις για να διευκολύνει τη φυγή του και δεν κρίθηκε ένοχος για απόδραση ή για παραβίαση περιορισμών διαμονής.

Επισημαίνει σύμφωνα με τη Δημοκρατική ότι έχει μόνιμη κατοικία στην πόλη Ρόττερνταμ της Ολλανδίας από την οποία τυχόν απομάκρυνσή του ούτε εφικτή είναι και ευχερώς και αμέσως αντιληπτή θα γίνει.

Εχει επίσης, όπως τονίζει, μόνιμη επαγγελματική απασχόληση-δραστηριότητα, είναι λογιστής, επάγγελμα που δεν του επιτρέπει την παραμικρή απομάκρυνση από τον τόπο εργασίας του.

Τονίζει επιπλέον ότι η οικογενειακή του κατάσταση είναι τέτοια που εγγυάται τη σύννομη από τούδε και στο εξής συμπεριφορά του. Έχει μία σύζυγο και δύο κόρες 15 και 20 ετών αντίστοιχα που χρειάζονται την παρουσία και συνδρομή του.

Επισημαίνει ακόμη ότι αμέσως μετά τη σύλληψή του ομολόγησε ότι αντιλήφθηκε ότι έχει συμβεί και ταυτόχρονα δήλωσε ότι μετανοεί γι’ αυτό που συνέβη, ότι κι αν είναι αυτό (ήταν σε πλήρη μέθη – σε κατάσταση που δεν είχε πλήρη αντίληψη των συμβάντων).

Παρέμεινε εξάλλου, όπως εκθέτει, προσωρινά κρατούμενος, νηφάλιος από αλκοόλ και έχει πλήρως συνειδητοποιήσει τον απαξιολογικό χαρακτήρα των πράξεών του και το σωφρονισμό του.

Στην προσφυγή του επισημαίνει ακόμη ότι το χρονικό διάστημα μέχρι την ημερομηνία εκδίκασης της υποθέσεως είναι πολύ μεγάλο, πράγμα που σημαίνει ότι η διατήρηση της κρατήσεως του ως τότε θα του επιφέρει ανεπανόρθωτη βλάβη με πλήρη απώλεια των εντολέων του και πλήρη καταστροφή της επαγγελματικής του δραστηριότητας.

Τέλος τονίζει ότι ο θεσμός του Ευρωπαϊκού Εντάλματος Συλλήψεως καθιστά βέβαιο ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να καταστεί φυγόδικος, ακόμη και διαμένοντας στη χώρα του, αφού ανά πάσα στιγμή μπορεί να συλληφθεί και να οδηγηθεί στη δίκη.

Ως συνήγορος υπεράσπισης του παρίσταται ο δικηγόρος κ. Γιάννης Καραμιχάλης.