Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

ρόδος



Ρόδος: Εντοπίστηκε πτώμα σε προχωρημένη σήψη στην παραλία του Ζέφυρου

Το μεσημέρι της Πέμπτης (18/4), εντοπίστηκε πτώμα σε προχωρημένη σήψη στην παραλία του Ζέφυρου, στη Ρόδο.

Όπως αναφέρει το rodiaki.gr, λουόμενοι που αντίκρισαν το μακάβριο εύρημα, ειδοποίησαν άμεσα τις αρμόδιες Αρχές οι οποίες έσπευσαν στο σημείο.



Ρόδος: Συνελήφθη 36χρονος για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή

Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, συνέλαβαν σήμερα Τρίτη (16/4) έναν 36χρονο σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και οπλοκατοχή.



«Χαράτσι» 20€ στο νοσοκομείο Ρόδου «Ανδρέας Παπανδρέου» σε όλους όσοι έχουν μη ενεργό ΑΜΚΑ

Την οργή των ασθενών και των κατοίκων της Ρόδου προκάλεσε το «χαράτσι» των 20€ που επέβαλε το γενικό Νοσοκομείο Ρόδου «Ανδρέας Παπανδρέου» σε όλους όσοι έχουν μη ενεργό ΑΜΚΑ.



Προβληματισμός για τις τροπικές μέδουσες σε παραλίες της Ρόδου με διάμετρο που φτάνει το ένα μέτρο

Η τροπική μέδουσα Rhopilema nomadica, που εμφανίστηκε στη Ρόδο στα μέσα Μαρτίου, έχει πλέον παρατηρηθεί σε αρκετές παραλίες του νησιού, όπως τονίζει σε σημερινή του ανάρτηση ο Υδροβιολογικός Σταθμός Ρόδου. Η Rhopilema nomadica, γνωστή και ως νομαδική μέδουσα, έχει ημισφαιρικό σχήμα, διαφανές γαλαζωπό χρώμα και διάμετρο συνήθως 30-40 εκατοστά, αν και μπορεί να φτάσει και το 1 μέτρο.



ΥΠΠΟ: Σε εξέλιξη η αποκατάσταση του τεμένους Μουράτ Ρέις και του μαυσωλείου Μεχμέτ Σεκίμπ στη Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες αποκατάστασης σε μνημεία στο ιστορικό νεκροταφείο Μουράτ Ρέις -το ομώνυμο τέμενος Μουράτ Ρέις και το μαυσωλείο Μεχμέτ Σεκίμπ- εντός της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου, μνημείου παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, σύμφωνα με τον ευρύτερο σχεδιασμό του Υπουργείου Πολιτισμού.



Ρόδος: Εντοπίστηκε σπάνιο είδος μέδουσας από την Ερυθρά Θάλασσα με διάμετρο ένα μέτρο

Το σπάνιο είδος μέδουσας Rhopilema nomadica εντοπίστηκε πριν από λίγες ώρες στη Ρόδο προκαλώντας ανησυχία καθώς μπορεί να φτάσει έως και το ένα μέτρο διάμετρο, ενώ έχει ημισφαιρικό σχήμα και διαφανές – γαλαζωπό χρώμα.