Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022 -

Μύλος με τη ρόδα στο Σύνταγμα που οδεύει προς ξήλωμα«Μύλος» έχει δημιουργηθεί με τη ρόδα που στήθηκε και δεν δουλεύει ενώ ανοιχτό είναι και το ενδεχόμενο η ρόδα να ξηλωθεί πλήρως.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, καθίσταται όλο και πιθανότερο το ενδεχόμενο o τροχός να ξηλωθεί, καθώς δεν λειτουργεί μέσα στις γιορτές.

Ο πρώτος έλεγχος από την επιχείρηση πιστοποιήσεων TUV την Παρασκευή πριν από τα Χριστούγεννα κατέληξε σε παρατηρήσεις που πρέπει να διορθωθούν.

Χθες, κατά τις ίδιες πληροφορίες οι εκπρόσωποι της εταιρίας δεν βρήκαν τους τεχνικούς που αναζήτησαν για να λάβουν απαντήσεις. Ταυτόχρονα μαίνεται ένας πόλεμος ανάμεσα στις δύο εταιρείες που ενδιαφέρθηκαν για την εγκατάσταση.

Τι λέει ο Δήμος Αθηναίων

Ο Δήμος Αθηναίων θα δώσει το πράσινο φως για τη λειτουργία της Ρόδας Παρατήρησης στο Σύνταγμα, μόνο όταν θα έχουν ολοκληρωθεί, και στην παραμικρή τους λεπτομέρεια, όλες οι τυπικές διαδικασίες και ουσιαστικές προϋποθέσεις, που θα διασφαλίζουν τη νόμιμη λειτουργία της, αναφέρει ο Δήμος σε σχετική ανακοίνωσή του.

«Η ιδιαιτερότητα τέτοιου τύπου κατασκευών είναι ότι οι διαδικασίες εγκρίσεων και ελέγχου ολοκληρώνονται, μόνον όταν η εγκατάσταση έχει τοποθετηθεί στο σημείο που έχει επιλεγεί.

Ο έλεγχος γίνεται με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές ασφάλειας, που πιστοποιούνται από τον διεθνή οργανισμό πιστοποίησης TUV, η εισήγηση του οποίου εγκρίνεται από την αρμόδια Επιτροπή Θεαμάτων, στην οποία προεδρεύει ο Δήμος Αθηναίων και συμμετέχουν υπηρεσίες από το υπόλοιπο Δημόσιο» επισημαίνει ο Δήμος.

«Η πρόταση ιδιώτη για την τοποθέτησή της κρίθηκε ως κατ' αρχήν ενδιαφέρουσα αφού για πρώτη φορά η Αθήνα θα φιλοξενήσει μια τέτοιου τύπου δραστηριότητα, η οποία, όπως άλλωστε συμβαίνει διεθνώς, θα αποτελέσει πόλο έλξης για τους πολίτες και μία ακόμη πρωτοβουλία ζωντάνιας για το κέντρο της Αθήνας» τονίζεται ακόμη στην ανακοίνωση.

Ο Δήμος Αθηναίων διευκρινίζει ότι η χρήση της Ρόδας σε όλη τη διάρκεια των γιορτών θα είναι δωρεάν για τους πολίτες. Εισιτήριο θα καταβάλλεται μόνο για το διάστημα των δύο μηνών που θα ακολουθήσει, μόλις ολοκληρωθεί η σχετική διαγωνιστική διαδικασία.