Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Μπριζίτ Μακρόν από την Ακρόπολη: Είμαστε χαρούμενοι που είμαστε στην Αθήνα (Φώτο+βίντεο)



Τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης επισκέφτηκε η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας Μπριζίτ Μακρόν, συνοδευόμενη από τη σύντροφο του Αλέξη Τσίπρα, Μπέτυ Μπαζιάνα.

Της Πέπης Οικονομάκη

«Είναι η πρώτη μας επίσκεψη στην Ελλάδα κι αυτό είναι σημαντικό. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε στην Αθήνα», είπε η κυρία Μακρόν. Μάλιστα ακολούθως έδωσε το λόγο στην κυρία Μπαζιάνα, η οποία όμως αρνήθηκε να κάνει κάποια δήλωση στις κάμερες.

Η κυρία Μακρόν για την επίσκεψη στην Ακρόπολη άλλαξε παπούτσια, καθώς προτίμησε μαύρες πλατφόρμες, ενώ φορά τα ίδια ρούχα με τα οποία έφτασε στην Αθήνα. Η κυρία Μπαζιάνα επέλεξε ένα λευκό φόρεμα για να συνοδεύσει την Πρώτη Κυρία της Γαλλίας τόσο στο Ίδρυμα Νιάρχος, όπου βρέθηκαν νωρίτερα, όσο και στην Ακρόπολη.

Ήδη από νωρίς το μεσημέρι τα μέτρα ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή ήταν αυξημένα ενώ οι τουρίστες που βρίσκονταν στον ιερό βράχο ειδοποιήθηκαν από τους υπεύθυνους ότι η Ακρόπολη δεν θα δέχεται κοινό από τις 3 το μεσημέρι.

Η κυρία Μακρόν θα ξεναγηθεί και θα ενημερωθεί για το μνημείο, ενώ δεν αποκλείεται να επισκεφθεί και το Μουσείο της Ακρόπολης.

Φωτογραφίες-Βίντεο: BriefingNews