Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

«Μπουρίνι» χτυπά την Αττική - Παρασύρθηκαν ΙΧ στο Κερατσίνι



Η ισχυρή νεροποντή που πλήττει την Αττική είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δρόμοι, να μετατραπούν σε χειμάρρους και να παρασύρουν αυτοκίνητα.

Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων έχουν δημιουργηθεί στο Κερατσίνι, λόγω της έντονης βροχόπτωσης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχουν παρασυρθεί και αυτοκίνητα.

Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ), έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων από το ύψος της λεωφόρου Σχιστού έως τη λεωφόρο Δημοκρατίας, λόγω συσσώρευσης υδάτων στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη, στο Κερατσίνι.

Μετά την «Ευρυδίκη» στο έλεος του «Ζήνωνα» η χώρα - Πού θα χτυπήσει σήμερα η κακοκαιρία

Ο εφιάλτης της κακοκαιρίας δεν έχει τελειώσει ακόμη, όπως λένε και οι μετεωρολόγοι.

Από χθες στη Δυτική Ελλάδα άρχισαν τα προβλήματα σε πολλές περιοχές, ενώ από το βράδυ άρχισε η επιδείνωση του καιρού και στην Αττική.

Ήδη έχουν πληγεί περιοχές του Ιονίου, αλλά και η ηπειρωτική Ελλάδα, με ισχυρές καταιγίδες.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν έως και το Σάββατο, οπότε και αναμένεται να εξασθενήσουν.

Το χαμηλό βαρομετρικό που παραμένει στάσιμο στη Νότια Ιταλία θα φέρει καταιγίδες και ισχυρές βροχές.

Η θερμοκρασία σήμερα θα φτάσει στους 16 βαθμούς στα ορεινά. Στους 18 με 19 στην υπόλοιπη χώρα. 21 με 22 βαθμούς στα νότια.

Από το Σάββατο περιμένουμε βελτίωση και την Κυριακή θα επικρατήσει ηλιοφάνεια στην περισσότερη Ελλάδα και στην Αθήνα.

Πιο αναλυτικά, θα επηρεαστούν:

Σήμερα η Ήπειρος μέχρι το πρωί. Το Ιόνιο (κυρίως νοτιότερα της Κέρκυρας), οι Σποράδες, η Εύβοια, οι Κυκλάδες, η Δυτική Κρήτη και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά (εκτός της Θράκης και της Ανατολικής Μακεδονίας).

Το Σάββατο αρχικά όλη η χώρα, εκτός από την Ήπειρο και την Κέρκυρα. Μέχρι τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στο Ιόνιο, στην Κρήτη και στα ηπειρωτικά (εκτός από την Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη).

Την Κυριακή πιθανόν μέχρι το μεσημέρι θα επηρεαστούν η Ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Ταυτόχρονα το Ιόνιο και η Δυτική Ελλάδα θα επηρεαστούν από τον μεσογειακό κυκλώνα με τροπικά χαρακτηριστικά, τον «Ζήνωνα», αλλά σύμφωνα με τους ειδικούς ακόμα είναι αρκετά νωρίς, ώστε να είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε την ακριβή πορεία που θα ακολουθήσει ο «Ζήνων».