Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

καιρικα φαινομένα



Κακοκαιρία Κάρμελ- Χιονοπτώσεις και βροχές

Χιονοπτώσεις, πτώση της θερμοκρασίας και ισχυρούς ανέμους φέρνει η κακοκαιρία «Κάρμελ» βάζοντας την χώρα στον πάγο ενώ δημιουργεί νέες ανάγκες για την καθημερινότητα των πολιτών που εκτός την πανδημία και την ακρίβεια, τώρα θα έχει και την αγωνία της θέρμανσης και των δυσκολιών μετακίνησης και μέσα στις γιορτές.



Όταν τα ακραία καιρικά φαινόμενα επισκέφτηκαν τη χώρα μας - Τα θύματα και οι ζημιές

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα δεν είναι άγνωστα στη χώρα μας. Από τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες έως τις χαλαζοπτώσεις και από τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες έως τα καλοκαιρινά μπουρίνια, όπως εκείνο που είχε πλήξει πριν από 36 χρόνια τον Θερμαϊκό Κόλπο, η φύση έχει δείξει αρκετές φορές το αδάμαστο πρόσωπό της.



Αυστραλία - Τεράστια αμμοθύελλα σκεπάζει τη χώρα

Σκηνές από χολιγουντιανή ταινία καταστροφής θυμίζουν τα πλάνα μιας τεράστιας αμμοθύελλας που «κατάπιε» μια ολόκληρη πόλη στην Αυστραλία.

 



Ηλεία: Στο έλεος της κακοκαιρίας 12 χωριά

Έντονα καιρικά φαινόμενα έχουν προκαλέσει πολλές ζημιές σε πολλά χωριά της Ηλείας. Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Ταφύλλης, κήρυξε τις Τοπικές Κοινότητες:

- Μάτεσι, Θεισόα, Σέκουλα και Δαφνούλα της Δημοτικής Ενότητας Ανδρίτσαινας

- Καλλιθέας και Βρεστού της Δημοτικής Ενότητας Αλιφείρας και



Οι υποχρεώσεις των εργοδοτών όταν συντρέχουν έκτακτα καιρικά φαινόμενα

Διευκρινίσεις για τους κανόνες υγείας και ασφάλειας που προβλέπονται από την εργατική νομοθεσία δίνει το υπουργείο Εργασίας, αναφορικά με τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα που επικρατούν σε περιοχές της χώρας.



«Αφανίστηκε» το Κιλκίς λόγω της βροχής - Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ

Eνώ στις περισσότερες περιοχές της χώρας "σκάει" ο τζίτζικας στο Κιλκίς σήμερα το απόγευμα είδαν βροχή και χαλάζι.

Δείτε το βίντεο με τις εικόνες από τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα: