Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Μπακογιάννη: Μεγάλο το κόστος στη διαπραγμάτευση λόγω καθυστέρησης



«Η κυβέρνηση εισέρχεται με καθυστέρηση, άρα με πολύ μεγάλο κόστος στη διαπραγμάτευση», τόνισε μεταξύ άλλων η Ντόρα Μπακογιάννη.

Σε συνέντευξη της στον Real fm 97,8 τόνισε: «Η πραγματικότητα είναι ότι μπαίνουμε με πάρα πολύ μεγάλη καθυστέρηση, άρα με πάρα πολύ μεγάλο κόστος σε μία διαπραγμάτευση από την οποία το καλύτερο που μπορούμε να ελπίζουμε είναι να τελειώσει στοιχειωδώς εγκαίρως, αλλά θα τελειώσει με πάρα πολύ μεγάλο κόστος».

Η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας ακόμη επισήμανε: «Είχαμε χθες μία ευκαιρία με πρόσκληση της ΝΔ να έρθει ο κ. Τσακαλώτος στη Βουλή, πρέπει να πω ότι έμεινε πάρα πολύ λίγο για να απαντήσει σε ερωτήσεις. Τρία πράγματα ήταν οφθαλμοφανή, το πρώτο ότι αυτή την στιγμή δεν υπάρχει πολιτική συμφωνία, όλα βρίσκονται στον αέρα.

Το δεύτερο ότι η μόνη επιτυχία της κυβέρνησης για την οποία δικαιούται να πανηγυρίζει είναι ότι γύρισαν οι θεσμοί και το τρίτο ότι έτσι όπως πάμε, το πακέτο θα είναι ένα πακέτο -εκ των πραγμάτων- λιτότητας και υφεσιακών μέτρων».

Η κ. Μπακογιάννη επίσης υπογράμμισε ότι «εμάς ο στόχος μας είναι η πολιτική αλλαγή, είμαστε βαθύτατα πεπεισμένοι ότι κάθε ημέρα που περνάει η οικονομία βυθίζεται περισσότερο.

Αυτή τη στιγμή δεν έχεις τη δυνατότητα να προκόψεις, αυτό είναι το θέμα. Για αυτό πρέπει εμείς, το ταχύτερο δυνατόν, να πετύχουμε την πολιτική αλλαγή. Ο στόχος της ΝΔ είναι ένας και μόνος και κάθε μέρα ενδυναμώνει, η απόφαση μας ότι πρέπει να υπάρξει πολιτική αλλαγή το ταχύτερο δυνατόν».