Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Μητσοτάκης: Υποτίμησα την αγάπη του Τσίπρα για την καρέκλα



«Πίσω από κάθε σκάνδαλο βρίσκεται ένας Παππάς», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Alpha, ενώ αναρωτήθηκε γιατί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει να καλύπτει τον υπουργό του.

Αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis, υπογράμμισε πως αναμφίβολα υπήρξε σκάνδαλο, όμως πάνω σε αυτό χτίστηκε μια πολιτική σκευωρία από την πλευρά της κυβέρνησης.

Όσον αφορά στο άρθρο 86 του Συντάγματος περί ευθύνης υπουργών, δεσμεύθηκε προσωπικά ότι αν η Νέα Δημοκρατία γίνει κυβέρνηση, θα αλλάξει το άρθρο 86 στην συνταγματική αναθεώρηση».

Για τις προηγούμενες προβλέψεις του για πρόωρες εκλογές που δεν επιβεβαιώθηκαν, σχολίασε: «Υποτίμησα την αγάπη του κυρίου Τσίπρα για την καρέκλα».

Ερωτηθείς σχετικά με τη συνέντευξη του Βαγγέλη Μαρινάκη, απάντησε: «Ο κ. Μαρινάκης είναι ένα δημόσιο πρόσωπο. Κάνει μια πολύ βαριά καταγγελία. Δεν σας κάνει εντύπωση ότι δεν έχουμε καμία αντίδραση από την πλευρά της κυβέρνησης, από την πλευρά του κ. Παππά; Αν αυτά είχαν ειπωθεί για μένα θα είχαν προσφύγει ήδη στη Δικαιοσύνη».

«Εγώ έχω τυπικές σχέσεις με τον κ. Μαρινάκη όπως έχω με όλους τους επιχειρηματίες» σημείωσε ακόμη. «Δεν έχω καμία κοινωνική, δεν έχω φιλική επαφή. Ούτε τακτικά τον βλέπω. Εγώ δεν έχω σχέσεις με τη διαπλοκή, ούτε έρχομαι να εξαργυρώσω κάποια γραμμάτια την επόμενη ημέρα».