Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Μητρόπουλος: Αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο καταψήφισης του Μνημονίου



Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο καταψήφισης της συμφωνίας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος.

«Θα δω τι θα πράξω στην αποψινή ψηφοφορία», τόνισε ο κ. Μητρόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, το πρωί της Πέμπτης.

Ο κ. Μητρόπουλος υποστήριξε ότι οι εκλογές δεν είναι λύση, ενώ τάχθηκε υπέρ μιας ευρύτερης κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα. Όπως τόνισε, για άλλη μια φορά, η διαπραγμάτευση απέτυχε και για πρώτη φορά η Αριστερά καλείται να εφαρμόσει τόσο σκληρά μέτρα.

Νωρίτερα, προσερχόμενος στη Βουλή μίλησε για το πρόγραμμα που έρχεται στη Βουλή προς ψήφιση «ως αναίρεση ολόκληρου προγράμματος», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της Βουλής.

Παράλληλα, μίλησε εκ νέου για ένα ακραίο αντικοινωνικό πρόγραμμα, ενώ ερωτηθείς για τη στάση της Ζωής Κωνσταντοπούλου σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός την ήξερε όταν την επέλεγε.

Σε ό,τι αφορά την επικείμενη σημερινή ψηφοφορία, ο αντιπρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι η συνείδησή του έχει υψηλή κρίση, έχει μεγάλες ενστάσεις, κυρίως για τα κομμάτια της φορολόγησης και του συνταξιοδοτικού, χωρίς πάντως να γνωστοποιήσει τι θα πράξει κατά την ψηφοφορία.