Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020 -
Ξάστερος ουρανός

18 °C

Σήμερα, 25. Σεπτεμβρίου 2020

Μητέρα Ελένης Τοπαλούδη: «Πάντα θα ζω με το χαμένο όνειρο»Δύσκολες ώρες περνά η οικογένεια της Ελένης Τοπαλούδη, που ζητά να αποκαλυφθούν όλες οι σκοτεινές πλευρές της άγριας δολοφονίας της 21χρονης φοιτήτριας.

 

Τα φετινά Χριστούγεννα ήταν «μαύρα» για τους γονείς της Ελένης.

Η μητέρα της άτυχης φοιτήτριας μιλώντας σε εκπομπή του star είπε πως «μεγάλος πόνος, μεγάλη θλίψη, μεγάλη στεναχώρια και πολλά γιατί. Χθες, τη μέρα που γεννήθηκε ο Χριστός, για μας χάθηκε μια ανθρώπινη ζωή και αφήσαμε δυο «κουφάρια» σε ένα τραπέζι. Η θέση της Ελένης ήταν κενή. Ο υπόλοιπος κόσμος χαιρόταν στιγμές με αγαπημένα του πρόσωπα.

Ο Πέτρος (σ.σ ο 12χρονος αδερφός της Ελένης) πήγε στο σπίτι του κουνιάδου μου για να νοιώσει καλύτερα. Το παιδί βιώνει και αυτό άσχημες στιγμές μαζί μας.

Υπάρχει κλάμα, υπάρχει ανείπωτος πόνος. Κάθε φορά το παιδί αυτό έρχεται και με αγκαλιάζει και μου λέει μαμά είσαι καλά, εγώ είμαι εδώ. Μαμά, κοίταξέ με. Εγώ όμως δε μπορώ να κρυφτώ από ένα 12χρονο παιδί που βιώνει μαζί μας την απώλεια της αδερφής του.

Προχθές του είπα Πέτρο θα πάμε σε ένα ίδρυμα να πάρουμε ένα κοριτσάκι, θα το βγάλουμε Ελένη και θα μεγαλώνω μια μικρή Ελένη όπως έκανα πριν 21 χρόνια. Και μου είπε «όχι μαμά, η θέση της Ελένης δε μπορεί να την πάρει καμία, η Ελένη ήταν μοναδική και αναντικατάστατη».

Από την πρώτη στιγμή που ένοιωσα το πρώτο σκίρτημα μέσα μου, τη νανούριζα όταν την είχα στην κοιλιά μου, που δεν είχε γεννηθεί ακόμα.

Η Ελένη μεγάλωσε σε ένα υγιέστατο περιβάλλον, με απίστευτη αγάπη χωρίς όρια. Σαν άνθρωπος σε αυτή την κοινωνία εγώ μόνο αγάπη έχω. Λαμβάνω μηνύματα από όλη την Ελλάδα, από δημάρχους Τούρκους, από τα Βαλκάνια», λέει συγκινημένη.

«Πάντα θα ζω με αυτό το χαμένο όνειρο, που δε την έζησα, δε την καμάρωσα να παίρνει το πτυχίο… εμείς μόνο αγάπη δώσαμε σε αυτό το παιδί και ηθικές αξίες.

Ήθελε η Ελένη μου να προσφέρει… η Ελένη είχε πολύ ύψος για Ελληνίδα, αλλά σε αυτό το σώμα κρυβόταν μια μικρή ψυχή. Όταν γεννήθηκε ο Πέτρος η Ελένη έκανε πολύ μεγάλη χαρά. Δε θα ξεχάσω που παρακαλούσε την Παναγία της Τήνου να αποκτήσει αδερφάκι και εκείνο το Σεπτέμβριο έμεινα έγκυος».

«Ήθελε να τελειώσει τη σχολή της, να πάρει το πτυχίο της και να κάνει πρακτική στο προξενείο της Ανδριανούπολης…
Αυτό το σπίτι που μέναμε ήταν σίγουρα της κόρης μας.

Αλλά τελικά μείναμε εμείς σε αυτό το σπίτι να περιφερόμαστε σαν τα φαντάσματα… ονειρευόμουν να παντρευτεί, να κάνει παιδί…», λέει η μητέρα της φοιτήτριας.

Την παραδειγματική τιμωρία των δύο δραστών ζητά η οικογένεια

Η οργή συσσωρεύεται. Με την πιο αυστηρή ποινή ζητά να τιμωρηθούν ο 19χρονος Αλβανός και ο 21χρονος Ροδίτης που κατηγορούνται για τη δολοφονία της κόρης της.

«Προσπαθώ να καταλάβω όσο γίνεται, με πολύ ρεαλισμό, την κατάσταση. Έρχεται κάθε τόσο στα όνειρα της γιαγιάς της ντυμένη στα άσπρα. Ίσως αυτό να σχετίζεται με το ρίξιμο που της έκαναν στα παγωμένα νερά αυτά τα τέρατα. Θέλω να τιμωρηθούν με την εσχάτη των ποινών. Ήθελα να ξέρω, αυτές οι μάνες, δεν έβλεπαν μες στα σπίτια τους τι γινόταν;

Ο άλλος ο “φουσκωτός” που νόμιζε ότι με τα μπράτσα θα κάνει κάτι στη ζωή του, αυτά όλα έρχονται κάποτε στην επιφάνεια με εγκληματικές πράξεις. Και έμελλε η δικιά μου η αθώα, η ανυποψίαστη να τους εμπιστευτεί…», ξεσπά.

«Παιδιά ήταν αυτά; Παιδιά της ελληνικής κοινωνίας; Ούτε όλα τα πλούτη της Ρόδου δε φτάνουν για να αποπληρώσουν τη ζωή της Ελένης.

Μανούλες όλου του κόσμου, να είστε άγρυπνοι φρουροί, να συμπαραστέκεστε, να μπορούν να σας μιλάνε τα παιδιά… να υπάρχει εμπιστοσύνη ανάμεσα στο γονιό και στο παιδί. Ήταν κοινίο μυστικό το τι γινόταν με την Ελένη στη Ρόδο και εγώ δεν ήξερα τίποτα. Ότι την εκβίαζαν μέσω Facebook, ότι έβριζαν την οικογένειά της κι εγώ δεν ήξερα τίποτα!

Θέλω να λάμψει η αλήθεια και να αποκαλυφθεί η βρωμιά που κρύβεται εκεί στο νησί».