Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Μητέρα 4 παιδιών που εργαζόταν στην καθαριότητα του δήμου Ζωγράφου πέθανε εν ώρα υπηρεσίας



Την ζωή της έχασε μια 60χρονη εργαζόμενη στον τομέα καθαριότητας του δήμου Ζωγράφου, την ώρα που ετοιμαζόταν να αναλάβει βάρδια, λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.

 

Στο αμαξοστάσιο του δήμου Ζωγράφου, όπου βρισκόταν, ένιωσε δυνατό πόνο στο στήθος και αδιαθεσία, ενώ στο νοσοκομείο όπου διακομίστηκε διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής καταγγέλλει τον δήμο Ζωγράφου ότι η άτυχη, μητέρα τεσσάρων παιδιών (το ένα ΑΜΕΑ), «έπεσε θύμα της εντατικοποίησης, της δουλείας σε ακατάλληλες συνθήκες εργασίας», καθώς προετοιμαζόταν να ανέβει στο απορριμματοφόρο ενώ είχε εκτελέσει τη βάρδια της το πρωί.

Η Nτανιέλα Πρελορέντζου ήταν μητέρα τεσσάρων παιδιών. Πρωτοέπιασε δουλειά στον τομέα καθαριότητας του δήμου Ζωγράφου ως συμβασιούχος αλλά είχε γίνει αορίστου χρόνου μετά από δικαστική απόφαση. Όσοι τη γνώριζαν, μιλούν με τα καλύτερα λόγια για την άτυχη γυναίκα, για έναν άνθρωπο με ψυχή μικρού παιδιού, χαμογελαστό, ευγενικό και γλυκομίλητο.

Συντετριμμένη η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του δήμου Ζωγράφου, Σταματία Τσουμέα, εξέφρασε την λύπη της για το θάνατο "της αγαπημένης μας συναδέλφου, μόλις 60 ετών, που ήταν πάντα με το χαμόγελο στα χείλη και ποτέ δεν αρνιόταν οτιδήποτε της ζητούνταν από την υπηρεσία", όπως είπε μιλώντας στο aftodioikisi.gr. Τόσο ο Σύλλογος, όπως τόνισε η κα Τσουμέα, όσο και ο δήμος Ζωγράφου θα κάνουν τα πάντα για να βοηθήσουν την οικογένεια της άτυχης γυναίκας.

Η Σταματία Τσουμέα στάθηκε και στις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες υπό τις οποίες δουλεύουν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, ειδικά εν μέσω καύσωνα και μετά την πολυήμερη απεργία της ΠΟΕ – ΟΤΑ: "Εμείς αφήσαμε τα σκουπίδια στους δρόμους για το δίκαιο του αγώνα των συναδέλφων μας, εμείς τώρα τα μαζεύουμε μέσα σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες".