Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Μετρό Θεσσαλονίκης: Υπεγράφη συμπληρωματική σύμβαση για τα αρχαιολογικά έργα



Συμπληρωματική σύμβαση 25 εκατομμυρίων ευρώ υπογράφηκε ανάμεσα στην κοινοπραξία των εταιρειών που έχουν αναλάβει την ολοκλήρωση του Μετρό Θεσσαλονίκης και στο υπουργείο Υποδομών.

Αντικείμενο της σύμβασης είναι η ολοκλήρωση των αρχαιολογικών ανασκαφών και εργασιών ώστε να απελευθερωθεί πλήρως η κατασκευή του Μετρό, που θα περιλαμβάνει 18 σταθμούς και 14,5 χλμ. γραμμής (συμπεριλαμβανομένης της υπό κατασκευή επέκτασης της Καλαμαριάς).

 

Περισσότερα από 400 άτομα πολλών ειδικοτήτων αναμένεται να προσληφθούν στο άμεσο χρονικό διάστημα, για να συνδράμουν στην ολοκλήρωση των απαραίτητων εργασιών, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείο Εσωτερικών.

Η κ. Κόλλια – Τσαρουχά έκανε λόγο για «ασύμμετρο πόλεμο παραπληροφόρησης» και για ασφυκτική οικονομική στενότητα, ωστόσο τόνισε ότι η κυβέρνηση τηρεί τις δεσμεύσεις της για απελευθέρωση του κράτους από τα αδιέξοδα.

«Οι πολίτες της Θεσσαλονίκης βασανίζονται επί πολλά χρόνια από τα προβλήματα που προκαλούν οι καθυστερήσεις των εργασιών του Μετρό, γιατί κάποιοι είχαν απλώς σηκώσει τα χέρια αντί να βρουν λύσεις στα περίπλοκα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί. Η κυβέρνηση, με μια σειρά πρωτοβουλιών αποδεικνύει τη βούλησή  της να παραχθεί έργο με απτά αποτελέσματα για την κοινωνία, με ζητούμενο πάντα να κάνει το σωστό ακόμη κι αν σήμερα δεν είναι τόσο εμφανές . Το βέβαιο είναι στο τέλος αυτής της διαδρομής οι πολίτες θα παραδεχτούν ότι υπηρετήσαμε το κοινό καλό με επιτυχία», συμπλήρωσε.