Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Μέτρα για τον κορωνοϊό: Μπαρ και κλαμπ χωρίς ορθίους μέχρι τέλος Αυγούστου



Την παράταση του μέτρου απαγόρευσης των όρθιων πελατών σε όλα τα νυχτερινά κέντρα μπαρ, κλαμπ, κέντρα ζωντανής μουσικής, μπαρ-εστιατόρια, καφέ-μπαρ κλπ, με δυνατότητα μετατροπής χρήσης σε καταστήματα με τραπεζοκαθίσματα μέχρι τις 31 Αυγούστου ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, στο πλαίσιο των μέτρων για την καταπολέμηση του κορωνοϊού, κι ενώ τις τελευταίες ημέρες η χώρα μας καταγράφει καθημερινά τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων.

Επίσης, η Πολιτική Προστασία ανακοίνωσε ότι αναστέλλονται όλες οι λιτανείες και εμποροπανήγυρεις. Όπως αναφέρει η απόφαση, «κατόπιν και της σχετικής σύστασης της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας, αναστέλλονται όλες οι λιτανείες για επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς και πάσης φύσεως εμποροπανηγύρεις».

Παράλληλα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς υιοθέτησε την εισήγηση της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων και αποφάσισε οι επισκέπτες από την Μάλτα, από την Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020 και ώρα 00:01, υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορωνοϊό, που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδό τους στην Ελλάδα.