Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Μετάνιωσε ο αδελφοκτόνος από τα Χανιά - Δε γλίτωσε την προφυλάκιση



Δήλωσε μετανιωμένος για την πράξη του και οδηγήθηκε στη φυλακή ο 49χρονος που σκότωσε τον αδελφό του στην Ασή Γωνιά.

 

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για τον φόβο της αντεκδίκησης, οδηγήθηκε ενώπιον του ανακριτή για την απολογία του ο 49χρονος άνδρας που την περασμένη Δευτέρα πυροβόλησε τον ηλικιωμένο αδελφό του στην Ασή Γωνιά τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

Ο 49χρονος εμφανίστηκε μετανιωμένος ενώπιον των δικαστικών αρχών παραδεχόμενος την πράξη του. Έτσι, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκε προφυλακιστέος και εντός της ημέρας αναμένεται να οδηγηθεί στις φυλακές της Αγυιάς, περιμένοντας τη δίκη του.

 

Θα πρέπει να σημειωθεί πως ο κατηγορούμενος δεν ζήτησε να εκπροσωπηθεί από συνήγορο υπεράσπισης και όπως προβλέπεται στις περιπτώσεις αυτές ορίστηκε δικηγόρος από το δικαστήριο.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο άνδρες είχαν μεταξύ τους τεταμένες σχέσεις λόγω κτηματικών διαφορών από το παρελθόν. Το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας, τα δύο αδέλφια συναντήθηκαν τυχαία στην πλατεία του χωριού, και άρχισαν να διαπληκτίζονται έντονα. Στη διάρκεια της αντιπαράθεσης ο 49χρονος έβγαλε όπλο και πυροβόλησε εναντίον του 72χρονου αδελφού του τέσσερις φορές. Οι τρεις σφαίρες έπληξαν το θύμα στο κεφάλι και η τέταρτη στον θώρακα, ενώ σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Αντώνη Παπαδομανωλάκη ο θάνατος του ηλικιωμένου άνδρα επήλθε σχεδόν ακαριαία.

Πηγή κειμένου: 

newsit.gr