Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Μειώνεται το ωράριο συναλλαγών στις τράπεζες



Τη μείωση του ωραρίου τραπεζικών συναλλαγών κατά 30 λεπτά προβλέπει η νέα κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας των τραπεζοϋπαλλήλων, η οποία αφορά την περίοδο 2019-2021.

Η νέα σύμβαση συνιστά απόρροια του συμβιβασμού μεταξύ της ΟΤΟΕ και των εκπροσώπων των τραπεζών, κατά τη σημερινή — πέμπτη κατά σειρά — συνάντηση των δύο πλευρών.

Μεταξύ άλλων, στην τριετή σύμβαση προβλέπεται η σταδιακή αποκατάσταση των μισθολογικών απωλειών των τραπεζοϋπαλλήλων, στο πλαίσιο της εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου.

Παράλληλα, συμφωνήθηκε η μείωση του ωραρίου συναλλαγών κατά 30 λεπτά, καθώς πλέον τα γκισέ θα λειτουργούν από τις 8:00 έως τις 14:00.

Υιοθετούνται, επιπλέον, επιμέρους ρυθμίσεις κοινωνικής μέριμνας, με στόχο την προστασία της μητρότητας και της οικογένειας.

«Η νέα κλαδική σύμβαση έχει σημαντική θεσμική, αλλά και ουσιαστική αξία, με ευρύτερες προεκτάσεις, καθώς αποτελεί όρο αποκατάστασης μιας νέας λειτουργίας των τραπεζών και εφαλτήριο ελπίδας για την επανεκκίνηση της οικονομίας» σχολίασε, από την πλευρά της, η ΟΤΟΕ.