Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Μεϊμαράκης: Από το «δεν πληρώνω» στο «πληρώστε ακόμη πιο πολλά» η κυβέρνηση



«Η κυβέρνηση ζητά να ψηφίσουμε τον πρώτο δήθεν αριστερό προϋπολογισμό. Δεν ξέρω αν πιστεύουν ότι μπορεί να βγει. Ξέρω πως δεν βγαίνει δεν τον αντέχει ούτε η οικονομία ούτε η κοινωνία. Στηρίχθηκαν σε ψέματα σε μύθους που καταρρέουν σε απάτη που αποκαλύπτεται», υπογράμμισε ο πρ. πρόεδρος της Ν.Δ. Ευάγγελος Μεϊμεράκης μιλώντας στη Βουλή.

Αναφερόμενος στον προϋπολογισμό του 2016 ο κ. Μεϊμαράκης εκτίμησε ότι «δύο είναι τα χαρακτηριστικά του: φόροι και περικοπές συντάξεων και κοινωνικών επιδομάτων. «Από το "δεν πληρώνω" που ήσασταν, πηγαίνετε στο "πληρώστε ακόμη πιο πολλά", ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μεταλλαχθεί έγινε η νεοφιλελεύθερη ανάλγητη Αριστερά» τόνισε.

Και αναρωτήθηκε «βρίσκουν το θράσος να ζητούν βοήθεια εναντίον ποιων; Των συνταξιούχων; Ποιοι; Εκείνοι που αρνήθηκαν την συναίνεση;». Για το θέμα της συναίνεσης τόνισε: "Άλλο εθνική συνεννόηση που ζητούσαμε πάντοτε, άλλο συναίνεση και άλλο στήριξη".

"Συνεννόηση δεν γίνεται με ύβρεις και απειλές και με το να αποκαλείτε τους πολιτικούς αρχηγούς σκυλιά. Η συνεννόηση θέλει ήθος που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το έχει», υπογράμμισε χειροκροτούμενος από τους βουλευτές της ΝΔ, ενώ ξεκαθάρισε ότι «εγώ δεν ψηφίζω κανένα νέο μέτρο» και εκτίμησε πως «το ίδιο θα κάνει και η ΝΔ».