Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Με σφυρίχτρες και φόρμες διαδήλωσαν φοιτητές της ΣΕΦΑΑ στη Θεσσαλονίκη



Πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν φοιτητές της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΣΕΦΑΑ) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

 

Οι φοιτητές της ΣΕΦΑΑ, φορώντας συμβολικά φόρμες και σφυρίζοντας με τις σφυρίχτρες τους, εξέφρασαν την πλήρη αντίθεσή τους στο Σχέδιο Νόμου με τίτλο «Επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού - Προπονητές και εκπαιδευτές - Ιδιωτικά γυμναστήρια και ιδιωτικές σχολές εκμάθησης αθλημάτων και άλλες διατάξεις», που τέθηκε σε ηλεκτρονική διαβούλευση την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018 από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού,όπως αναφέρει το thestival.gr.

Όπως τονίζουν, το νομοσχέδιο αυτό όχι μόνο προχωρά στην απαξίωση του πτυχίου από το πανεπιστήμιο, αλλά το εξισώνει με σεμινάρια και γνώσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Σημειώνουν επίσης πως σε περίπτωση που το σχέδιο νόμου ψηφιστεί, θα δίνεται η δυνατότητα σε άτομα που δεν έχουν την απαιτούμενη κατάρτιση να αναλάβουν την άσκηση ατόμων, γεγονός που εγκυμονεί κινδύνους για όποιον θέλει να ασκηθεί. Επισημαίνουν μάλιστα πως αυτό θα αφορά και άτομα τρίτης ηλικίας καθώς επίσης και άτομα με αναπηρία.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και φοιτητικοί σύλλογοι από άλλες σχολές του ΑΠΘ. Νωρίτερα, συγκεντρώθηκαν στη συμβολή των οδών Αριστοτέλους και Τσιμισκή.