Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Με κόκκινο γαρύφαλλο οι βουλευτές του ΚΚΕ στην Βουλή



Οι βουλευτές του ΚΚΕ εμφανίστηκαν στην Ολομέλεια της Βουλής σήμερα , έχοντας βάλει ένα κόκκινο γαρύφαλλο στο πέτο, κατά τη συζήτηση για το νομοσχέδιο του ασφαλιστικού.

Η συμβολική κίνηση αφορά τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς, που μεταφέρθηκε για τις 8 Μαΐου, καθώς συνέπιπτε φέτος με την Κυριακή του Πάσχα.

Νωρίτερα, μιλώντας στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για την εργατική Πρωτομαγιά στο Σύνταγμα, ο Δημήτρης Κουτσούμπας ανέφερε ότι η εργατική τάξη μπορεί και πρέπει να ανασυντάξει τις δυνάμεις της και να περάσει στη νέα αντεπίθεση.

«Πριν 130 χρόνια οι εργάτες του Σικάγο και οι συνεχιστές τους στη συνέχεια έχυσαν το αίμα τους για τα δικαιώματα της τάξης τους. Σήμερα το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις προσπαθούν να πάρουν πίσω όλες εκείνες τις κατακτήσεις, που πότισαν με το αίμα τους οι εργαζόμενοι της πατρίδας μας, του κόσμου ολάκερου. Δεν πρέπει να τους κάνουμε το χατίρι», δήλωσε ο γ.γ. του ΚΚΕ.

«Η εργατική τάξη, το εργατικό κίνημα και στη χώρα μας και στην Ευρώπη, διεθνώς, μπορεί, πρέπει να ανασυνταχθεί, να ανασυντάξει τις δυνάμεις του, να περάσει στη νέα αντεπίθεση. Η προσωρινή υποχώρηση που υπάρχει, οι μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε σήμερα, δεν πρέπει να μας οδηγήσουν σε απογοήτευση, στη μοιρολατρία. Οι εργαζόμενοι, οι λαοί έχουν τη δύναμη, αυτή τη δύναμη πρέπει να αξιοποιήσουν. Σε αυτή την κατεύθυνση παλεύει σταθερά το ΚΚΕ, το εργατικό ταξικό κίνημα, το υπόλοιπο λαϊκό κίνημα στην Ελλάδα, σε ολάκερο τον κόσμο», πρόσθεσε ο κ. Κουτσούμπας.