Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Με γυναίκα αρχηγό η διακίνηση ναρκωτικών στη Λέσβο



Eξαρθρώθηκε σπείρα που διακινούσε ναρκωτικά στην οποία συμμετείχαν 35χρονος αλλοδαπός και τρεις συνεργοί τους, ένας 20χρονος Έλληνας και δύο αλλοδαποί ηλικίας 28 και 29 χρόνων.

Μια 38χρονη αλλοδαπή ήταν η αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης που προμηθευόταν μεγάλες ποσότητες χασίς και κοκαΐνης από περιοχές της Αττικής και τις διέθετε προς πώληση στη Λέσβο. Η σπείρα εξαρθρώθηκε μετά από έρευνα της Δίωξης Ναρκωτικών, που οργάνωσε επιχείρηση για την σύλληψη των μελών της.

Μαζί με την «εγκέφαλο» του κυκλώματος, που δρούσε εδώ και έξι μήνες, συνελήφθησαν ένας 35χρονος αλλοδαπός και τρεις συνεργοί τους, ένας 20χρονος Έλληνας και δύο αλλοδαποί ηλικίας 28 και 29 χρόνων, ενώ αναζητούνται τα στοιχεία άλλων δύο μελών που εντόπιζαν υποψήφιους αγοραστές για το παράνομο εμπόρευμα. Στις συναλλαγές τους, έπαιρναν ιδιαίτερες προφυλάξεις και επικοινωνούσαν μεταξύ τους με πλήθος κινητά «φαντάσματα» στα ονόματα πολιτών τρίτων χωρών. 

Κατά την διάρκεια των ερευνών κατασχέθηκαν ακατέργαστη κάνναβη βάρους ενός κιλού και 35 γραμμαρίων, μια ηλεκτρονική ζυγαριά, μια βαλίτσα με υπολείμματα χασίς, αλλά και μετρητά ύψους 5.200 ευρώ που προέρχονταν από την πώληση των ναρκωτικών και δύο μοτοσικλέτες τις οποίες χρησιμοποιούσαν οι δράστες για τη μεταφορά και διακίνηση. 

Ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Μυτιλήνης άσκησε σε βάρος των συλληφθέντων δίωξη για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών σε βαθμό κακουργήματος, ενώ τις ίδιες κατηγορίες αντιμετωπίζουν οι δυο αγνώστων στοιχείων συνεργοί τους. Στην ίδια υπόθεση, εμπλέκονται και άλλα οκτώ άτομα που περιλαμβάνονται στην δικογραφία με κατηγορίες για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.