Τρίτη 21 Μαρτίου 2023 -

Μαζική συμμετοχή προσφύγων και μεταναστών στην καθιερωμένη πορείαΗ φήμη, όπως αποδείχθηκε, του θανάτου της γυναίκας από το Ιρακινό Κουρδιστάν που νοσηλεύεται στο ΚΑΤ με σοβαρά εγκαύματα από τη φωτιά στον καταυλισμό της Μόριας προχθές Πέμπτη βράδυ, μαζικοποίησε τη σημερινή πορεία προσφύγων και μεταναστών στους δρόμους της Μυτιλήνης.

Μια πορεία που επαναλαμβάνεται κάθε Σαββάτο βράδυ εδώ και μήνες αλλά που σήμερα είχε αυξημένη συμμετοχή και ιδιαίτερο αγωνιστικό παλμό. 

Επικεφαλής της πορείας ήταν παιδιά με τις φωτογραφίες δυο παιδιών, του εξάχρονου που κάηκε την περασμένη Πέμπτη με τη γιαγιά του μέσα στη σκηνή και του τρίχρονου αδελφού του που νοσηλεύεται σε ειδική μονάδα Νοσοκομείου της Αθήνας.

Με συνθήματα υπέρ του απεγκλωβισμού τους από το νησί και καταγγέλλοντας τις συνθήκες που επικρατούν στη Μόρια οι πρόσφυγες και μετανάστες διαδήλωσαν επί ώρα κατά μήκος της προκυμαίας διακόπτοντας την κυκλοφορία των οχημάτων.

Ας σημειωθεί ότι πριν από λίγο, πηγές του υπουργείου Υγείας διέψευσαν την πληροφορία για το θάνατο της άτυχης γυναίκας εγκαυματία που νοσηλεύεται στο ΚΑΤ.