Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Μαξίμου: Τα ερωτήματα σε Μητσοτάκη-Γεωργιάδη με αφορμή δημοσίευμα για τη Νοβάρτις



Ερωτήματα προς τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη θέτει το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, με αφορμή κατηγορίες για "δώρο" ύψους 65 εκατ. ευρώ του πρώην υπουργού Υγείας προς τις φαρμακοβιομηχανίες και κυρίως προς τη Novartis, για τις οποίες κάνει λόγο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα εφημερίδας.

 

«Ελπίζουμε να αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα των κατηγοριών τόσο ο ίδιος ο κ. Γεωργιάδης, όσο και ο κ. Μητσοτάκης που τον έκανε αντιπρόεδρο της ΝΔ», σημειώνει το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Υπογραμμίζει ότι οι κατηγορίες είναι «κάτι παραπάνω από σοβαρές» και τονίζει πως «ο ελληνικός λαός περιμένει απαντήσεις».

Ειδικότερα, στο σχόλιο που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού για δημοσιεύματα που αφορούν στον κ. Γεωργιάδη, αναφέρει ότι «μετά τη Siemens, τα θαλασσοδάνεια του Κήρυκα Χανίων, τα εξαφανισμένα πόθεν έσχες της οικογένειας Μητσοτάκη και τα σπίτια στο Παρίσι, τις επιχειρηματικές δραστηριότητες με τον Σταύρο Παπασταύρου, τη σκυτάλη παίρνει η Novartis και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης». «Προφανώς», σχολιάζει, «δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Μητσοτάκης έσπευσε να τον αξιοποιήσει ως αντιπρόεδρο».