Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Μάρδας: Όταν τρέχει η διαπραγμάτευση όλοι πρέπει να είμαστε φειδωλοί



Ο βουλευτής του  ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Μάρδας τάχθηκε κατά των εκλογών ή δημοψηφίσματος , μιλώντας στο ραδιόφωνο σταθμό North 98, αλλά, αντίθετα αν υπάρξει σχετική εισήγηση τότε δεν θα πρέπει να αφορίσουμε τις συνεργασίες με τα άλλα κόμματα, όπως τόνισε, στο πλαίσιο και του εκλογικού συστήματος.

Ερωτηθείς για τις αντίθετες απόψεις που εκφράστηκαν από τον κ. Παπαδημητρίου σχετικά με το αφορολόγητο από εκείνες του Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο κ. Μάρδας ήταν κατηγορηματικός: Ο κόσμος μπορεί να κρίνει. Όταν τρέχει η διαπραγμάτευση όλοι πρέπει να είμαστε φειδωλοί και όχι να κάνουμε δηλώσεις. Μόνο τρεις είναι οι γνώστες των θεμάτων και άρα μόνο αυτοί που ξέρουν μπορεί να αναφέρονται στην πορεία της διαπραγμάτευσης.

Επίσης σε ότι αφορά σε ένα από τα σενάρια για την παραμονή του κόφτη και μετά το 2018, προκειμένου να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως όποιος νομίζει ότι θα έχουμε ξεχαρβαλωμένους προϋπολογισμούς είτε σε ευρώ είτε σε δραχμή (για αυτούς που είναι υπέρ της) πλανώνται πλάνην οικτράν, αυτό θα το δείξει η πορεία.

Ταυτόχρονα τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας ενός ευρωπαϊκού ΔΝΤ που θα μπορεί αυτό να αντιμετωπίζει τις κρίσεις στην Ευρώπη. Να δημιουργήσει η Ευρώπη το δικό της ΔΝΤ είπε γιατί δεν ξέρει κανείς τι μπορεί να συμβεί όχι μόνο με την Ελλάδα αλλά και με άλλες χώρες.