Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Μ' αεροπλάνα, βαπόρια, ΚΤΕΛ και ΙΧ εγκαταλείπουν οι Αθηναίοι την πρωτεύουσα



Με την κίνηση στα οδικά δίκτυα και στα λιμάνια να αυξάνεται ώρα με την ώρα, εγκαταλείπουν οι Αθηναίοι την πρωτεύουσα, προκειμένου να γιορτάσουν τις ημέρες του Πάσχα στις ιδιαίτερες πατρίδες τους και στα πανέμορφα νησιά της χώρας.

Μέχρι στιγμής, χιλιάδες αυτοκίνητα έχουν διέλθει από τα διόδια της Ελευσίνας και των Αφιδνών, ενώ η έξοδος των εκδρομέων αναμένεται να κορυφωθεί, αύριο, Μεγάλη Παρασκευή. Οι άνδρες της Τροχαίας βρίσκονται επί ποδός και παρεμβαίνουν, όπου αντιμετωπιστούν προβλήματα. 

Αυτή την ώρα, η κίνηση στις δύο κομβικές αρτηρίες που οδηγούν στην Πελοπόννησο και στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα είναι ιδιαίτερα αυξημένη, ωστόσο, με συνεχή ροή των οχημάτων. Προς το παρόν, όπως ανέφεραν αξιωματικοί της Τροχαίας στο protothema.gr, δεν παρατηρείται κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Τόσο στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, όσο και στην Αθηνών-Λαμίας, τα οχήματα κινούνται με ικανοποιητικές ταχύτητες και δεν υπάρχουν μποτιλιαρίσματα. Εξαίρεση αποτελεί κομμάτι του Κηφισού, όπου σε κάποια σημεία τα οχήματα αναγκάζονται να κινούνται «σημειωτόν» και ακινητοποιούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα. 

Στον σταθμό των ΚΤΕΛ του Κηφισού και των Λιοσίων τα λεωφορεία φεύγουν με πληρότητες της τάξεως του 100%. Οι υπεύθυνοι έχουν προγραμματίσει έξτρα δρομολόγια, που για ορισμένους προορισμούς αγγίζουν ακόμα και τα διπλάσια από αυτά που εκτελούνται σε καθημερινή βάση. Σήμερα και αύριο αναμένεται να πραγματοποιηθούν και από τους δύο σταθμούς περισσότερα από 1.000 δρομολόγια, μεταφέροντας τουλάχιστον 50.000 άτομα στις περιοχές που έχουν επιλέξει για να περάσουν τις ημέρες του Πάσχα.    

Την ίδια ώρα, αυξημένη είναι και η κίνηση στους δρόμους της πρωτεύουσας που οδηγούν στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς χιλιάδες είναι οι εκδρομείς που θα βρεθούν από σήμερα και για τις επόμενες ημέρες στα νησιά των Κυκλάδων, των Δωδεκανήσων, του Αργοσαρωνικού, του Βορείου Αιγαίου και της Κρήτης. 

Το Λιμενικό βρίσκεται από τις προηγούμενες ημέρες σε επιφυλακή, προκειμένου να διευκολύνει τους εκδρομείς, ενώ συμβουλεύει όσους πρόκειται να ταξιδέψουν με αυτοκίνητο, να φτάνουν στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας μία ώρα νωρίτερα, στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου τους. 

Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Μεγάλης Πέμπτης μέχρι και αργά σήμερα το βράδυ από τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας πρόκειται να αναχωρήσουν 39 πλοία. Τα 23 από αυτά θα φύγουν από τον Πειραιά και τα υπόλοιπα 16 από την Ραφήνα. Το ίδιο σκηνικό θα επικρατήσει και αύριο στις αποβάθρες των λιμανιών της Αττικής, καθώς έχουν προγραμματιστεί 41 δρομολόγια για τα νησιά του Αιγαίου. Πιο συγκεκριμένα, 22 πλοία θα αναχωρήσουν από τον Πειραιά, 13 από τη Ραφήνα και έξι από το Λαύριο.                                    

Αυξημένη όμως είναι από χθες και θα παραμείνει μέχρι την Δευτέρα του Πάσχα η κίνηση στο Ελευθέριος Βενιζέλος, καθώς πρόκειται να πραγματοποιηθούν 2.630 πτήσεις προς όλους τους προορισμούς. 

Δημοφιλείς προορισμοί βάσει έξτρα πτήσεων και τσάρτερ είναι η Πάρος και η Κέρκυρα. Επίσης, στους δημοφιλείς προορισμούς συγκαταλέγονται και η Θεσσαλονίκη, η Σαντορίνη, η Λάρνακα, το Ηράκλειο, τα Χανιά και η Ρόδος. 

Γι' αυτούς που επιλέγουν να μετακινηθούν με τα τρένα, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ μέχρι και το πρώτο πρωινό δρομολόγιο του Μεγάλου Σαββάτου θα αυξήσει την χωρητικότητα των αμαξοστοιχιών για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών.