Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Λύνεται το μυστήριο:Συνελήφθη και ο τρίτος κατηγορούμενος στην υπόθεση της μικρής Άννυ



Κατηγορείται για συναυτουργία στο φρικιαστικό έγκλημαπου πέρυσι το Μάιο συγκλόνισε το πανελλήνιο

Στα χέρια των διωκτικών αρχών έπεσε ο τρίτος κατηγορούμενος για τη φρικτή δολοφονία της μικρής Αννύ. Οι αστυνομικοί της Βουλγαρίας κατάφεραν να συλλάβουν το Νασίφ Αχμέντοφ, φίλο του πατέρα του τετράχρονου κοριτσιού, ο οποίος καταζητούνταν με διεθνές ένταλμα και κατηγορείται για συναυτουργία στο έγκλημα που πέρυσι το Μάιο συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Στην αρχή παρουσιάστηκε ως ο άνθρωπός που μίλησε στις ελληνικές αρχές δίνοντας όλες τις πληροφορίες για να λυθεί το μυστήριο του αποτρόπαιου εγκλήματος.

Ο Νασίφ Αχμέντοφ, γνωστός ως Νικολάι, αμέσως μετά την αποκάλυψη της δολοφονίας του μικρού κοριτσιού, έφυγε για την Βουλγαρία. Εκεί κατέφυγε στις αστυνομικές αρχές της γειτονικής χώρας και κατέθεσε ότι δολοφόνος του παιδιού ήταν ο πατέρας της,  Σάββας, μιλώντας ταυτόχρονα για τον τρόπο με τον οποίο έβαλε τέρμα στη ζωή του μικρού κοριτσιού αλλά και για το πως εξαφάνισε το πτώμα της.

Οι άνδρες της ΕΛΑΣ αμέσως συνέλαβαν τον πατέρα της τετράχρονης αλλά και τη μητέρα της. Όταν η υπόθεση πέρασε στα χέρια των δικαστικών αρχών ζητήθηκε από το Νικολάι να έρθει στην Ελλάδα προκειμένου να καταθέσει σαν μάρτυρας. Όσες κλήσεις κι αν του κοινοποιήθηκαν από τον εισαγγελέα που έχει αναλάβει την υπόθεση ο Νικολάι δεν ανταποκρίθηκε σε καμία από αυτές. Οι άνδρες της ΕΛΑΣ, που συνέχισαν να ερευνούν την υπόθεση προκειμένου να λύσουν το γρίφο του ειδεχθούς εγκλήματος, όσο περνούσε ο καιρός έβρισκαν επιπλέον στοιχεία τα οποία ενοχοποιούσαν και τον Νασίφ Αχμέντοφ.

Έτσι βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθήνας παραπέμπει το Νικολάι να δικαστεί μαζί με το πατέρα της Αννύ στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, με κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση από κοινού, περιύβριση νεκρού από κοινού και οπλοχρησία.

Λίγο πριν εκδοθεί  διεθνές ένταλμα σύλληψής του ο Νικολάι εξαφανίζεται από προσώπου γης. Μάλιστα ορισμένοι από τους οικείους του τον παρουσιάζουν ως νεκρό ενώ κάποιοι άλλοι διαρρέουν ότι βρίσκεται στην Αθήνα με σκοπό να αποπροσανατολίσουν τις έρευνες των αστυνομικών.

Τελικά μετά από έξι μήνες αναζητήσεων ο Νικολάι εντοπίζεται σε χωριό της επαρχίας Γκράμποβο. Οι αστυνομικοί του περνούν χειροπέδες και τον οδηγούν αμέσως στις δικαστικές αρχές. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να συνεδριάσει το συμβούλιο Εφετών της Σόφια προκειμένου να αποφασιστεί η έκδοση του στην Ελλάδα, με ίδιο το Νικολάι να δηλώνει ότι δεν επιθυμεί να παραπεμφθεί για δίκη στη χώρα μας