Παρασκευή 03 Μαΐου 2024 -

Λιβαδειά: Συνελήφθησαν Βούλγαροι για τηλεφωνική απάτη σε βάρος ηλικιωμένης



H Ασφάλεια Λιβαδειάς, σε συνεργασία με τις αρχές της Βουλγαρίας, εξιχνίασε απάτη που είχε γίνει σε βάρος ηλικιωμένης τον περασμένο Ιανουάριο, ανήμερα των Θεοφανίων.

Πιο συγκεκριμένα, συμμορίες με έδρα τη Βουλγαρία εξαπατούν ανυποψίαστους ηλικιωμένους σε όλη την Ελλάδα με τη γνωστή απάτη μέσω τηλεφώνου, όπου ζητούν χρήματα για να πληρωθεί χειρουργείο συγγενή που έπεσε θύμα τροχαίου.

Στο πλαίσιο της κοινής έρευνας, προέκυψε ότι την είχαν διαπράξει δυο ζευγάρια Βουλγάρων που ταυτοποιήθηκαν από την Αστυνομία της πατρίδας τους και ένας άγνωστος ακόμη συνεργός τους, οι οποίοι είχαν τηλεφωνήσει τότε στην ηλικιωμένη κάτοικο της Λιβαδειάς με το πρόσχημα ότι η κόρη της έχει τραυματιστεί σοβαρά και πρέπει να χειρουργηθεί. Έτσι, κατάφεραν να της αποσπάσουν μεγάλο χρηματικό ποσό, το οποίο παρέδωσε η ίδια σε ένα από τα ζευγάρια ακολουθώντας οδηγίες που της έδωσαν.

 

Οι αλλοδαποί δράστες είχαν διαφύγει την ίδια ημέρα από τη χώρα για να αποφύγουν τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους. Ωστόσο, πλέον σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους για εγκληματική ομάδα και απάτη κατά συναυτουργία και αναμένεται να εκδοθούν στην Ελλάδα. Η έρευνα συνεχίζεται από την Ασφάλεια Λιβαδειάς για να διαλευκανθεί πλήρως η δράση τους και να ταυτοποιηθούν όλοι οι συνεργοί τους.