Παρασκευή 01 Ιουλίου 2022 -

Λήγει σήμερα η υποβολή φορολογικών δηλώσεωνΕξαιρούνται οι πυρόπληκτοι και όσοι ανήκουν στις Δ.Ο.Υ. Ελευσίνας και Παλλήνης, για τους οποίους η προθεσμία έχει παραταθεί έως τις 30 Οκτωβρίου. Αύριο θα πρέπει να καταβληθεί η πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος.

Εκπνέει απόψε η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων φυσικών και νομικών προσώπων.

Εξαιρούνται οι φορολογούμενοι που επλήγησαν από τις πυρκαγιές ή ανήκουν στις Δ.Ο.Υ. Ελευσίνας και Παλλήνης, για τους οποίους η προθεσμία έχει παραταθεί έως τις 30 Οκτωβρίου.

Όσοι φορολογούμενοι δεν έχουν υποβάλει τη φορολογική τους δήλωση θα πρέπει να το κάνουν έως τα μεσάνυχτα, ενώ έως αύριο θα πρέπει να καταβληθεί η πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος.

Η δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος θα πρέπει να καταβληθεί έως τις 28 Σεπτεμβρίου και η τρίτη έως τις 30 Νοεμβρίου. Για τους πληγέντες οι συγκεκριμένες προθεσμίες παρατείνονται κατά δύο μήνες. Οι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα να επιμερίσουν την πληρωμή του φόρου σε περισσότερες δόσεις μέσω της χρήσης της πιστωτικής τους κάρτας ή μέσω της πάγιας ρύθμισης των 12 δόσεων.

Μέχρι την Παρασκευή είχαν υποβάλει τη φορολογική τους δήλωση περίπου 6 εκατομμύρια φορολογούμενοι σε σύνολο 6.240.000 φορολογούμενων.

Με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία, το 40% των υποβαλλόμενων δηλώσεων είναι χρεωστικές, με τους συνολικούς φόρους να εκτιμώνται σε πάνω από 3,2 δισ. ευρώ.