Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 -

Φορολογικές δηλώσεις



Πότε ξεκινούν οι φετινές φορολογικές δηλώσεις – Στον «αυτόματο πιλότο» για 1 εκατ. φορολογουμένους

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων το 2024, με την πλατφόρμα να ανοίγει σε περίπου δύο μήνες. Συγκεκριμένα, οι φορολογικές δηλώσεις για φέτος αναμένεται να ανοίξουν μέχρι και τέλη Μαρτίου. 



Φορολογικές δηλώσεις και ΕΝΦΙΑ: Οι φετινές ρυθμίσεις - Πότε ανοίγει το Taxisne

Θέμα ημερών αποτελεί πλέον η λειτουργία της πλατφόρμας του Taxisnet για τις φετινές φορολογικές δηλώσεις.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας είχε επισημάνει ότι η διαδικασία των φορολογικών δηλώσεων θα «ανοίξει» μετά το Πάσχα. Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι το Taxisnet ξεκίνησε να δέχεται τις δηλώσεις εισοδήματος στις 15 Απριλίου.



Οι ημερομηνίες πληρωμής συντάξεων και επιδομάτων

Δευτέρα 24 Αυγούστου ξεκινά η καταβολή κύριων συντάξεων και επικουρικών , καθώς και επιδομάτων.

 

Ακολουθούν αναλυτικά οι ημερομηνίες καταβολής των χρημάτων.

Τη Δευτέρα 24/8 θα καταβληθούν οι συντάξεις για ΙΚΑ, τράπεζες και ΟΤΕ σε όσους δικαιούχους το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1,3,5,7,9.



Λήγει σήμερα η προθεσμία για τις φορολογικές δηλώσεις, μετά την παράταση

Σήμερα Τρίτη 30 Ιουλίου λήγει τελικά η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων μετά την παράταση κατά μία μέρα που δόθηκε χθες Δευτέρα από το υπουργείο Οικονομικών.

Κανονικά η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων έληγε χθες τα μεσάνυχτα, αλλά για τη διευκόλυνση των φορολογούμενων αποφασίστηκε το Taxisnet να παραμείνει ανοικτό για ακόμη 24 ώρες.



Φορολογικές δηλώσεις: Λήγει σήμερα η προθεσμία

Οι φορολογούμενοι που δεν έχουν υποβάλλει τη δήλωσή τους θα πρέπει να σπεύσουν να το κάνουν για να αποφύγουν το πρόστιμο που προβλέπει ο νόμος και κυμαίνεται από 100 έως και 500 ευρώ ανάλογα με την κατηγορία της δήλωσης.



Taxisnet – Φορολογικές δηλώσεις 2019: Μέχρι πότε γίνεται η υποβολή

Η αρχική προθεσμία για τις φορολογικές δηλώσεις έληγε στις 30 Ιουνίου. Ωστόσο, το υπουργείο Οικονομικών έδωσε παράταση και έτσι οι φορολογούμενοι (φυσικά και νομικά πρόσωπα) θα μπορούν να δηλώσουν τα εισοδήματα για το 2018 μέχρι τις 29 Ιουλίου.