Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Λεβέντης: Η Ένωση Κεντρώων θα μπει ξανά στην Βουλή



Αισιόδοξος ο Βασίλης Λεβέντης για τις εθνικές εκλογές – Υποστηρίζει ότι το κακό αποτέλεσμα οφείλεται στην πίεση που δέχθηκε η Ένωση Κεντρώων από τον διπολισμό

Την πεποίθησή του ότι η Ένωση Κεντρώων θα περάσει το 3% στις εκλογές του Ιουλίου, εξέφρασε ο Βασίλης Λεβέντης, παρά τα χαμηλά ποσοστά των ευρωεκλογών.

«Οι αγώνες μου 40 χρόνια δεν θα πάνε χαμένοι, δεν πέφτω στην πρώτη μάχη, έχω μάθει να αγωνίζομαι, πιστεύω ότι η Ένωση Κεντρώων θα μπει στην Βουλή στις εκλογές που έρχονται», ανέφερε ο κ. Λεβέντης στην ΕΡΤ, αν και αναγνώρισε ότι η κατάσταση είναι δύσκολη.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων απέδωσε τα αίτια της ήττας στον διπολισμό ενώ έκανε παράπονα για την προβολή του κόμματός του. «Η Ένωση Κεντρώων πιέστηκε από τον διπολισμό, δεν είχε την παρουσία που πρέπει και η οποία προβλέπεται από τον εκλογικό νόμο, με αποτέλεσμα να μη φθάσει το μήνυμά της από την μια άκρη της Ελλάδος μέχρι την άλλη», ανέφερε, επιμένοντας ότι ορισμένα ΜΜΕ είχαν αποκλείσει την Ένωση Κεντρώων.

Αναφορικά με το θέμα που έχει προκύψει με τον ορισμό της ηγεσίας της Δικαιοσύνης, ο κ. Λεβέντης ζήτησε από την κυβέρνηση «να μην προχωρήσει σε αυτή την διαδικασία και να μη δεσμεύσει την επόμενη κυβέρνηση» επισημαίνοντας επίσης ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να σεβαστεί τους θεσμούς και την λειτουργία της Δημοκρατίας».

Για το ίδιο θέμα ο κ. Λεβέντης επεσήμανε ότι «η ΝΔ έχει δίκιο όταν ισχυρίζεται ότι η απόφαση της κυβέρνησης να ορίσει τους δικαστικούς λειτουργούς προσβάλλει τη λειτουργία του δημοκρατικού μας πολιτεύματος».

Τέλος, σχολιάζοντας την παρουσία του αρχηγού της ΕΛΑΣ αλλά και ανωτάτων αξιωματικών σε κομματικές συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Λεβέντης μίλησε για απαράδεκτο γεγονός ισχυριζόμενος ότι οι επικεφαλής των σωμάτων ασφαλείας δεν πρέπει να συμμετέχουν σε κομματικές εκδηλώσεις.