Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Λαμία: Ο ένας πούλαγε γλάστρες κι ο άλλος έκλεβε το σπίτι!



Θύμα κλεφτών Ρομά έπεσε ένα ηλικιωμένο ζευγάρι στη Λαμία που έκανε το λάθος να έχει συναλλαγή μαζί τους, αφού μεταξύ άλλων πουλούσαν και γλάστρες.

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν το μεσημέρι της Δευτέρας (5/2) στην οδό Ιουστινιανού στη νότια Λαμία, όταν ζευγάρι ηλικιωμένων θέλησε να ψωνίσει γλάστρες από διερχόμενους πραματευτές - Ρομά.

Οι δράστες είχαν τα προϊόντα τους σε ένα λευκό βαν και σταμάτησαν για να πουλήσουν στους δύο ηλικιωμένους. Το σχέδιο τους ήταν απλό καθώς ο ένας εξ αυτών απασχόλησε το ζευγάρι με την τακτοποίηση των λουλουδιών στις γλάστρες και ο άλλος βρήκε το χρόνο να «τρυπώσει» στο σπίτι και να κλέψει το ποσό των 3.000 ευρώ κατά δήλωση των θυμάτων του.

Όταν συνειδητοποίησαν τι τους είχε συμβεί,  οι δύο Ρομά είχαν εξαφανιστεί και η αστυνομία που ειδοποιήθηκε στη συνέχεια, ξεκίνησε αναζητήσεις.

Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που ηλικιωμένοι πέφτουν θύμα «εμπόρων - Ρομά» και πολύ φοβόμαστε ότι δε θα είναι και η τελευταία. Μέσα στα Χριστούγεννα αλλά και στις 16 Ιανουαρίου, πλανόδιοι πωλητές φρούτων Ρομά «χτύπησαν» αντίστοιχα σε Καμένα Βούρλα και Μοσχοχώρι, ενώ τον περασμένο Αύγουστο  ένας ηλικιωμένος στο Περιβόλι, πλήρωσε τα χαλιά που πήρε από Ρομά για… «Μπουχάρα»!

Στις παραπάνω περιπτώσεις αν προστεθούν και τα περιστατικά εξαπάτησης με τους μαϊμού - υπαλλήλους, τότε γίνονται δεκάδες οι κλοπές και οφείλουμε σε πρώτη φάση τουλάχιστον να ενημερώσουμε όποιον ηλικιωμένο γνωρίζουμε για τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται.