Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Λαγκάρντ: Οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα συνεχίζονται



Οι διαπραγματεύσεις στην Ελλάδα συνεχίζονται, οι στόχοι δεν άλλαξαν. Αυτό διαβεβαίωσε η Κριστίν Λαγκάρντ σε συνέντευξή της στην τηλέοραση του Bloomberg και πρόσθεσε ότι η βιωσιμότητα του χρέους παραμένει προτεραιότητα.

«Συνεχίζουμε να εστιάζουμε στη διευθέτηση της ελληνικής κρίσης, διαπραγματευόμενοι με καλή πίστη», τόνισε η κυρία Λαγκάρντ και υπογράμμισε ότι στόχος είναι η αποκατάσταση της ελληνικής ανταγωνιστικότητας, εντός ενός πλαισίου διασφάλισης της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

Επιπλέον, κάνοντας εμμέσως αναφορά στα όσα έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες μετά τις διαρροές των συνομιλιών Βελκουλέσκου-Τόμσεν και στη στάση της Αθήνας, η κυρία Λαγκάρντ είπε ότι τα τελευταία έξι χρόνια οι διαπραγματεύσεις έχουν σκαμπανεβάσματα.

Ερωτηθείσα για την πρόθεση του ΔΝΤ να συναινέσει σε χαμηλότερους δημοσιονομικούς στόχους, απάντησε ότι «όλα θα πρέπει να υπολογιστούν».  

Σημειώνεται ότι ειδική αναφορά έκανε και στο ζήτημα του Brexit, τονίζοντας ότι η πιθανότητα εξόδου της Βρετανίας από την Ε.Ε. αποτελεί μία από τις προκλήσεις της παγκόσμιας οικονομίας.