Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν θα χάσω ούτε μια μέρα



Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει έτοιμος να εφαρμόσει το πρόγραμμά του, «ένα αναλυτικό σχέδιο για τη διακυβέρνηση της χώρας», με κλειδωμένη την αρχιτεκτονική της νέας κυβέρνησης και έτοιμο νομοθετικό έργο για έναν χρόνο, όπως σημειώνει.

«Ξέρω πού θέλω να είμαστε μέχρι το τέλος του χρόνου» τιτλοφορείται η εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατία στην «Καθημερινή της Κυριακής».

Το 2021 θα συστήσουμε στον κόσμο μια αναγεννημένη Ελλάδα, αναφέρει, ενώ τονίζει ότι αυτό που τον ενδιαφέρει είναι το ποιος μπορεί να κάνει τη δουλειά και όχι οι ποσοστώσεις.

Πλήρως χαρτογραφημένο σχέδιο ως το 2021

Το σχέδιό του ξεπερνά κατά πολύ το πρώτο εξάμηνο ή το πρώτο έτος μιας διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο, όπως αναφέρει είναι «πλήρως χαρτογραφημένο».

Ουσιαστικά φθάνει στο «πρότζεκτ 2021» και στην επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, για την οποία όπως είπε ετοιμάζεται μια επιτροπή με πρόσωπα εγνωσμένου κύρους που θα αναλάβουν την προετοιμασία των εορτασμών για τα 200 χρόνια της απελευθέρωσης.

Όπως πιστεύει ο κ. Μητσοτάκης, το 2021 θα είναι μια χρονιά – σταθμός για τη χώρα και την ευρύτερη περιοχή, ενώ αποκαλύπτει ότι το φθινόπωρο θα γίνει μια ειδική εκδήλωση για να παρουσιαστούν οι προτάσεις της εθνικής επιτροπής για το 2021 και το «rebranding της Ελλάδας».

Ο κ. Μητσοτάκης θέτει τις προτεραιότητες για το 2019 και όπως αναφέρει αυτό που τον ενδιαφέρει είναι η δουλειά και η αποτελεσματικότητα.

Αν η ΝΔ βγει αυτοδύναμη το νέο υπουργικό συμβούλιο θα οριστεί στο Μέγαρο Μαξίμου για τις 9 Ιουλίου, δυο ημέρες μετά τις εκλογές.

«Το πρώτο εξάμηνο, αναφέρει, είναι πολύ ξεκάθαρο το τι θέλω να πετύχω και πού θέλω να βρίσκομαι στο τέλος του χρόνου». Ιδανικά, όπως λέει, η χώρα θα είναι σε σημείο που να μην αμφισβητεί κανείς ότι έχει βγει από την κρίση οριστικά και αυτό να αντανακλάται στο κόστος δανεισμού και στις αναβαθμίσεις της οικονομίας από τους οίκους αξιολόγησης.

Δεν θα αναλάβω υπουργείο

Για τα πρόσωπα του υπουργικού συμβουλίου κρατά τα χαρτιά του κλειστά λέγοντας πάντως ότι ο ίδιος δεν θα αναλάβει κάποιο υπουργείο.

«Ολοι θα κρίνονται βάσει αποτελέσματος» με περιορισμένα περιθώρια διαφοροποίησης από την κεντρική γραμμή, αναφέρει.«Αυτό που με ενδιαφέρει είναι το ποιος μπορεί να κάνει τη δουλειά, όχι οι ποσοστώσεις, οι γεωγραφικές κατανομές ούτε τόσο η επικοινωνιακή δεινότητα. Η δουλειά μιλά από μόνη της, σημειώνει.

Θα διασώσουμε τη ΔΕΗ – Οι υπεύθυνοι θα ελεγχθούν

Αναφορά κάνει ο κ. Μητσοτάκης και στην υπόθεση της ΔΕΗ, αναφέροντας ότι μαζί με τους συνεργάτες του έχουν «χαρτογραφήσει» τις νάρκες της επόμενης μέρας.

«Η καταστροφή που συνέβη στη ΔΕΗ δεν έχει προηγούμενο», λέει επιτιθέμενος στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς που έκανε, ενώ αποκαλύπτει ότι δεν υιοθετήθηκαν από το ΔΣ της εταιρείας συγκεκριμένες εισηγήσεις για την εξυγίανση της ΔΕΗ.

Προαναγγέλλει δε ότι «εφόσον με εμπιστευτούν οι πολίτες, θα αναζητηθούν ευθύνες τόσο από τη σημερινή διοίκηση, όσο και από τη διοίκηση του υπερταμείου» που είναι ο βασικός μέτοχος της εταιρείας.