Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Κρήτη: Έξι συλλήψεις για ναρκωτικά



Για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στο Ρέθυμνο και Χανιά συνελήφθησαν, έξι άτομα έπειτα από επιχείρηση της ΕΛΑΣ. Κατασχέθηκαν, ηρωίνη, κοκαΐνη, κάνναβη, χρηματικό ποσό και σχετικά με ναρκωτικά αντικείμενα.

Τα άτομα που συνελήφθησαν χθες το απόγευμα, είναι έξι Έλληνες και συγκεκριμένα τέσσερις άνδρες και δύο γυναίκες. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εξακριβώθηκε ότι δύο Έλληνες ηλικίας 43 και 47 ετών και μία αλλοδαπή ηλικίας 31 ετών είχαν εγκαταστήσει σε ερημική αγροτική περιοχή του Δήμου Αποκορώνου τροχόσπιτο, το οποίο χρησιμοποιούσαν για την απόκρυψη και πώληση ναρκωτικών ουσιών.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν επίσης τρεις Έλληνες, έναν 36χρονο, έναν 37χρονο και μία 22χρονη, οι οποίοι επέβαιναν σε Ι.Χ επιβατηγό αυτοκίνητο και ακινητοποιήθηκαν σε περιοχή του Δήμου Ρεθύμνης. Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνης με την συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας στο όχημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 101 γραμμάρια ηρωίνης και μικροποσότητα κάνναβης. Τα ναρκωτικά όπως διαπιστώθηκε, σε προγενέστερο χρόνο τα είχαν προμηθευτεί από το συγκεκριμένο τροχόσπιτο στο οποίο πραγματοποιήθηκε έρευνα. Εκεί οι αστυνομικοί βρήκαν μεταξύ άλλων: 50,7 γραμμάρια ηρωίνης, 11,2 γραμμάρια κοκαΐνης, 23,4 γραμμάρια κάνναβης, δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, τρία πτυσσόμενα μαχαίρια και μία συσκευή παραγωγής ηλεκτροσόκ (φακός- τέιζερ).

Η προανάκριση διενεργείται από Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνης.