Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Κρήτη: Έπιασε τον σταυρό στα Θεοφάνεια και σκοτώθηκε σε τροχαίο την Πρωτομαγιά



Η Κρήτη θρηνεί σχεδόν καθημερινά το χαμό νέων ανθρώπων σε τροχαία δυστυχήματα στο παλαιωμένο οδικό δίκτυο αλλά και την παράβαση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Το αποκορύφωμα του δράματος θα… παιχτεί σήμερα οπότε θα γίνει και η κηδεία του 21χρονου Σταμάτη Σπαντιδάκη που έχασε τη ζωή του το μεσημέρι της Πρωτομαγιάς σε τροχαίο δυστύχημα στο Πλατάνι στον παλαιό κόμβο της Σούδας με την εμπλοκή δύο μοτοσυκλετών και ενός αυτοκινήτου. Σύμφωνα με τα στοιχεία της τροχαίας έγινε μετωπική σύγκρουση των δύο μηχανών με το αυτοκίνητο.

spant89.jpg

Η τραγική ειρωνεία είναι πως ο Σπαντιδάκης ανήμερα των Θεοφανείων 2019 έπιασε τον σταυρό από το ενετικό λιμάνι του Ρεθύμνου. O Σπαντιδάκης επέβαινε σε μία από τις δύο μοτοσυκλέτες. Νεκρός είναι και ο 57χρονος οδηγός του αυτοκινήτου ενώ σοβαρά τραυματίας είναι η σύζυγος και συνοδηγός του.

 

Ένας νεκρός κάθε πέντε μέρες

Σύμφωνα με το neakriti.gr από την αρχή του 2019 η Κρήτη θρηνεί συνολικά τον χαμό 23 νέων ανθρώπων δηλαδή, κάθε πέντε μέρες σβήνει και ένας άνθρωπος στην άσφαλτο.

Το Μεγάλο Σαββατο έχασε τη ζωή του στον Μαδέ ο 38χρονος Γιάννης Βιστάκης ο οποίος επέβαινε σε μοτοσυκλέτα. Το Πάσχα σκοτώθηκε ο 63χρονος Σταύρος Τζανάκης, από τους Βώρους πατέρας τεσσάρων παιδιών όταν το αυτοκίνητο του καρφώθηκε σε ελιά στο  3ο χιλιόμετρο Μοιρών  – Ηράκλειο.