Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Κρήτη: "Δωρεάν" κούρσα με ταξι ήθελε Γερμανός τουρίστας- "Δεν σε πληρώνω γιατί χρωστάτε στη χώρα μου"



Τα "σπασμένα ολόκληρου του κράτους" κλήθηκε να πληρώσει ένας οδηγός ταξί, εφόσον ο γερμανός τουρίστας αρνήθηκε να πληρώσει την κούρσα. Ο λόγος... το χρέος της Ελλάδας προς την Γερμανία.

Οπως είπαν δεν πληρώνουν γιατί η Ελλάδα χρωστάει στη Γερμανία, σύμφωνα με το ekriti. Το ποσό του ταξίμετρου ήταν 40 ευρώ, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως τόνισαν στον οδηγό πως είχαν πληρώσει την διαδρομή όταν έκλεισαν το τουριστικό τους πακέτο στην Γερμανία. Ο ταξιτζής τους είπε πως δεν είχε λάβει χρήματα και πως τους παρέλαβε μετά από κλήση της ρεσεψιόν του ξενοδοχείου, που διέμεναν.

«Δεν πρέπει να σε πληρώσω, γιατί χρωστάτε λεφτά στην Γερμανία...», ήταν η απάντησή τους.

Η συνέχεια διαδραματίστηκε στο αστυνομικό τμήμα, με τον έναν εκ των Γερμανών τουριστών να επιμένει στη μη αποπληρωμή του χρέους του.

Υπό την απειλή μήνυσης, ωστόσο, και την παραμονή τους στο αυτόφωρο το Σαββατοκύριακο, οι τουρίστες ζήτησαν από τον οδηγό τον λογαριασμό τραπέζης του για να του βάλουν τα χρήματα όταν επιστρέψουν στην Γερμανία. Ο οδηγός επέμεινε και τελικά κατέβαλαν το αντίτιμο της κούρσας.

Σύμφωνα με το ekriti, αυτό δεν είναι το πρώτο παρόμοιο περιστατικό, καθώς πολλές φορές τουρίστες, κυρίως Γερμανοί, φέρονται με προσβλητικό τρόπο προς τους ταξιτζήδες.

Πηγή κειμένου: 

ekriti