Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021 -
Μερική συννεφιά

16 °C

Σήμερα, 16. Ιουνίου 2021

Κρεμάστηκε στη φυλακή ο αδελφοκτόνος της ΕρέτριαςΤέλος στη ζωή του έβαλε ο 65χρονος που σκότωσε με καραμπίνα τον 70χρονο αδελφό του, Κώστα Καντιδάκη, τον περασμένο Απρίλιο στο χωριό Μαγούλα Ερέτριας, στη θέση Διονυσάτου.

Ο 65χρονος βρέθηκε κρεμασμένος το πρωί της Κυριακής στο κελί του, στις φυλακές Κορυδαλλού. Μετά την απολογία του είχε κριθεί προφυλακιστέος με σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα.

Ο καθ’ ομολογίαν αδελφοκτόνος, εξερχόμενος από τα Δικαστήρια Χαλκίδας, είχε αποδώσει την πράξη του στην «κακιά στιγμή» και είχε ζητήσει συγγνώμη από την οικογένεια του θύματος.

Το χρονικό της δολοφονίας

Ο 65χρονος αυτόχειρας είχε δολοφονήσει με καραμπίνα τον αδελφό του, Κώστα Καντιδάκη, στις 16:00 το απόγευμα της Τρίτης (10-04-2018) στο χωριό Μαγούλα Ερέτριας, στη θέση Διονυσάτου.

Οι εντάσεις ανάμεσα στα δύο αδέλφια φέρεται να ήταν σχεδόν καθημερινές, γεγονός που ώθησε τον 65χρονο να μετακομίσει στη Θεσσαλονίκη, μετά και από παρότρυνση του γιου του, προκειμένου να ηρεμήσει η κατάσταση.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, το θύμα συνέχισε να μηνύει τον 65χρονο και μάλιστα λίγες ημέρες πριν το φονικό είχε υποβάλλει δύο ακόμα μηνύσεις, γεγονός που πιθανόν αποτέλεσε την αφορμή για να οδηγηθεί ο δράστης σε αυτή την πράξη.

Σοκ παράλληλα είχε προκαλέσει και η αποκάλυψη ότι η αστυνομία είχε ενημερωθεί από το θύμα αλλά και από τον γιο του δράστη για τις προθέσεις του 65χρονου.