Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Κουκουλοφόροι επιχείρησαν να πυρπολήσουν το ΑΤ Πάτρας



Για καλή τήυχη δεν θρηνήσαμε χθές θύματα έπειτα από καταδρομική επιχείρηση κουκουλοφόρων στο ΑΤ Πάτρας. Ηταν 2:30 τη νύχτα όταν μια ομάδα 12 κουκουλοφόρων επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ στο ΑΤ της οδού Ερμού στην Πάτρα.  Ο σκοπός έτρεχε να κλείσει την πόρτα καθώς οι κουκουλοφόροι είχαν σκοπό να πυρπολήσουν το Αστυνομικό Τμήμα.

Το "βαρέλι τελικά δεν έχει πάτο". Εκτυλίχτηκαν σκηνές αλλοφροσύνης και από θαύμα δεν είχαμε κάποιο "ατύχημα".

Οι κουκουλοφόροι, σύμφωνα με το Tempo24.news προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν τον φρουρό καθώς πλησίασαν από το πίσω μέρος του φυλακίου, ωστόσο εκείνος τους αντιλήφθηκε και αντέδρασε άμεσα ενημερώνοντας τους συναδέλφους του να κλείσουν τις πόρτες του ΑΤ. 

Όλα συνέβησαν σε δευτερόλεπτα... Οι δράστες κινούνταν με συντονισμένες κινήσεις και μόλις πλησίασαν το κτίριο από τη διασταύρωση των οδών Ερμού και Αλ. Υψηλάντου πέταξαν τουλάχιστον οκτώ βόμβες μολότοφ.

 «Κλείστε τις πόρτες, μας καίνε», φέρεται να φώναξε. 

Οι κουκουλοφόροι πέταξαν μολότοφ αλλά και έναν εμπρηστικό μηχανισμό αποτελούμενο από γκαζάκι, ενώ κάποιοι φώναζαν προς τον σκοπό «θα σε κάψουμε μπάτσε». 

Από τις μολότοφ και τον εμπρηστικό μηχανισμό προκλήθηκαν ζημιές σε ένα υπηρεσιακό όχημα το οποίο ήταν σταθμευμένο έξω από το ΑΤ, ενώ ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανείς. 

Αμέσως μετά το τέλος της βροχής από μολότοφ οι αστυνομικοί της ασφάλειας και ο σκοπός βγήκαν με πυροσβεστήρες και έσβησαν την φωτιά που είχε ξεσπάσει. 

Στο σημείο κλήθηκε και η πυροσβεστική αλλά όταν έφτασε η φωτιά είχε σβήσει.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Σήμερα τα ξημερώματα, δράστες που αναζητούνται έρριψαν προς την είσοδο του Αστυνομικού Μεγάρου Αχαΐας, οκτώ αυτοσχέδιους εμπρηστικούς - εκρηκτικούς μηχανισμούς, με εύφλεκτο υλικό, οι οποίοι ανεφλέγησαν.

Δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμου. Ενεργείται προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.

ΝΔ: Πώς να αισθάνονται ασφάλεια οι πολίτες όταν δέχονται επιθέσεις ακόμη και αστυνομικά τμήματα

Ανακοίνωση εξέδωσε και η ΝΔ σχολιάζοντας την επίθεση με μολότοφ στο ΑΤ Πάτρας. 

«Η επίθεση με μολότοφ στο Αστυνομικό Μέγαρο Πάτρας επιβεβαιώνει αυτό το οποίο υποστηρίζουμε εδώ και καιρό: ότι η ανοχή των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στους πάσης φύσεως κουκουλοφόρους εκτρέφει τη βία και την ανομία. Πώς μπορούν να αισθάνονται ασφάλεια οι πολίτες όταν ακόμη και αστυνομικά τμήματα δέχονται επιθέσεις; Καλούμε για πολλοστή φορά την Κυβέρνηση να πράξει το αυτονόητο: να αφήσει την αστυνομία να κάνει ανεμπόδιστη τη δουλειά της».