Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Κόρινθος: Παιδιά σε κολυμβητικούς αγώνες δέχτηκαν "επίθεση" από τσούχτρες



Στιγμές τρόμου έζησαν επαγγελματίες και ερασιτέχνες κολυμβητές αλλά και μικρά παιδιά κατά τη διάρκεια αγώνα κολύμβησης στον Κορινθιακό την περασμένη Κυριακή.

Περίπου 450 άτομα που συμμετείχαν στον αγώνα κλήθηκαν να κολυμπήσουν στον Ισθμό για τον αγώνα κολύμβησης Cross the Euro Canal, ωστόσο όταν έπεσαν στο νερό ήρθαν αντιμέτωποι με ισχυρά αντίθετα ρεύματα και βρέθηκαν ανάμεσα σε τσούχτρες από τις οποίες δέχτηκαν επίθεση!

Ο αγώνας διεξήχθη υπό την αιγίδα της Α.Ε.ΔΙ.Κ. (Ανώνυμος Εταιρεία Διώρυγος Κορίνθου), της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων και του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και είχε κόστος συμμετοχής 40 ευρώ.

Ο κολυμβητής Χρήστος Ασημακόπουλος που ήταν ένας από τους συμμετέχοντες, προέβη σε καταγγελία για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες διεξήχθη ο αγώνας.

Ο αθλητής στην ανάρτησή του κάνει λόγο για τραγικές συνθήκες, για παιδιά σοκαρισμένα και μελανιασμένα από τα τσιμπήματα από τσούχτρες, που τα παρέσερναν τα ορμητικά νερά. Για παιδιά που έπαθαν υποθερμία και έμεναν αβοήθητα καθώς δεν υπήρχε τρόπος επικοινωνίας με τους διοργανωτές την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη ο αγώνας.

Διαβάστε ολόκληρη την σοκαριστική ανάρτησή του:
«Την Κυριακή που μας πέρασε, μια μέρα γιορτής του αθλητισμού στο Κανάλι του Ισθμού της Κορίνθου, βίωσα τραγικές στιγμές στον αγώνα OpenWater που διοργάνωσαν για πρώτη φορά φέτος "κρατικοί φορείς". Αντί να κολυμπήσουμε τον Ισθμό με ευνοϊκά ρεύματα όπως είχε προκηρυχθεί ο αγώνας οι οργανωτές πέταξαν στο νερό 450 άτομα ανάμεσα τους και ανήλικα παιδιά αλλά και ερασιτέχνες κολυμβητές όπου λίγο μετά την εκκίνηση ήρθαν αντιμέτωποι με ισχυρά αντίθετα ρεύματα. Παιδιά σοκαρισμένα και μελανιασμένα με τσιμπήματα από τσούχτρες, τα παρέσερναν τα ορμητικά νερά κάπου στην μέση της διαδρομής ενώ άλλα κρατιόντουσαν με το ζόρι στις όχθες περιμένοντας μάταια άμεση βοήθεια. Από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα με την πρωτοφανή εγκληματική αμέλεια των διοργανωτών που δεν είχαν ούτε τα στοιχειώδη για την ασφάλεια μας με αποτέλεσμα από κολυμβητές αρκετοί να γίνουμε ναυαγοσώστες την στιγμή που είχαμε φθάσει ήδη στα 4 από τα 6km της διαδρομής. Τα παράπονα και οι καταγγελίες δεκάδες στην σελίδα των διοργανωτών. Μας άφησαν-ανάγκασαν να κολυμπάμε σύριζα στις όχθες για να αποφύγουμε τα ισχυρά ρεύματα κάτι που αρχικά απαγορευόταν για λόγους ασφαλείας καθώς γίνονται μικρές κατολισθήσεις από ύψος 80 μέτρων, ενώ στον σταθμό υδροδοσίας που παλεύαμε με το ζόρι να φθάσουμε υπήρχε μια κοπέλα εθελόντρια χωρίς ασύρματο ή κινητό για να καλέσουμε βοήθεια για τα παιδιά που είχαν πάθει υποθερμία. Αν υπάρχει κράτος δικαίου ή κάποιος εισαγγελέας θα πρέπει να απαγορέψει σε αυτούς τους άσχετους να ξανακουμπήσουν αγώνα OpenWater, και να αποζημιωθούν οι συμμετέχοντες που ήρθαν και από το εξωτερικό για έναν αγώνα γιορτή και έφυγαν σοκαρισμένοι και απογοητευμένοι μεταφέροντας τις χειρότερες εικόνες για την χώρα μας.
Τα αποτελέσματα είναι άκυρα καθώς οι περισσότεροι από τους 80 τερματίσαντες που εμφανίζονται στην σχετική λίστα έπεσαν από βάρκα που τους μετέφερε 150 μέτρα πριν τον τερματισμό.
Μπράβο για την τιτάνια προσπάθεια σε όσους κατάφεραν πραγματικά να τερματίσουν αυτό τον μάταιο αγώνα που έχασε κάθε αξία μπροστά στον κίνδυνο που αντιμετώπισαν όλοι οι συναθλητές μας.
Μιλάμε για το μεγαλύτερο φιάσκο σε αγώνα ερασιτεχνικού αθλητισμού».