Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Κόντρα Γιάννη Παπαμιχαήλ-Τάκη Βουγιουκλάκη για την «απαγορευμένη ταινία» της Αλίκης



Μία κόντρα έχει ξεσπάσει το τελευταίο χρονικό διάστημα ανάμεσα στον γιο της αείμνηστης Αλίκη Βουγιουκλάκη, Γιάννη Παπαμιχαήλ, και στον αδελφό της, Τάκη.

Αφορμή στάθηκε μία ταινία της αξέχαστης Αλίκης, την οποία λίγοι γνωρίζουν, και ο τίτλος της είναι «Aliki my love». Η ταινία δεν προβλήθηκε ποτέ επίσημα, ενώ είχε κόψει λιγότερα από 250.000 εισιτήρια τη σεζόν 1963-64.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Γιάννης Παπαμιχαήλ, άσκησε βέτο για την επανακυκλοφορία της συγκεκριμένης ταινίας από την «Φίνος Φιλμ».

Για την ταινία, η οποία υφίσταται ψηφιακή επεξεργασία και αναμένεται να επανακυκλοφορήσει, μίλησε ο Τάκης Βουγιουκλάκης σε συνέντευξή του στην Espresso.

«Κατ’ αρχάς, η ταινία δεν είναι “απαγορευμένη”! Δεν ήταν ποτέ. Απλώς ο Φίνος δεν ήθελε να προβληθεί. Δεν του άρεσε και δεν ήθελε να “κάψει” την Αλίκη. Ούτε και στην Αλίκη πολυάρεσε βέβαια», λέει χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά τα σχόλια που έχουν ακουστεί περί τολμηρών σκηνών στην ταινία, ο κ. Βουγιουκλάκης διευκρινίζει ότι «Δεν είχε τολμηρές σκηνές… Εντάξει, ίσως να ήταν λίγο τολμηρές για εκείνη την εποχή. Εγώ προσωπικά δεν την έχω δει, γιατί σπούδαζα τότε στην Ιταλία. Αλλά, από όσο γνωρίζω, δεν είχε τέτοια πλάνα το φιλμ».

«Από τη στιγμή που μια επιχείρηση όπως η Φίνος, η οποία έχει τα δικαιώματα της ταινίας, αποφασίζει να την προβάλει και δεν υπάρχει γραπτή απαγόρευση προβολής της από καμία πλευρά, δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Αν υπήρξε προφορική συμφωνία μεταξύ του Φίνου και της Αλίκης να μην προβληθεί η ταινία, δεν το ξέρω, αλλά ακόμη και να ήταν έτσι πλέον δεν μπορεί να ισχύσει. Ο Γιάννης δεν είχε καν γεννηθεί τότε. Ποια έγκριση; Υπάρχει απαγόρευση σε παραστατικό; Όχι!», λέει εν συνεχεία ο κ. Βουγιουκλάκης.