Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Κοντονής: Μεγάλο βάρος να παραλαμβάνω από τον Νίκο Παρασκευόπουλο



«Το έργο του υπουργείου, όπως το αντιλαμβάνομαι προσωπικά αφορά την παραγωγή νομοθεσίας, την απονομή δικαιοσύνης και τα ανθρώπινα δικαιώματα» τόνισε ο Νίκος Παρασκευόπουλος, παραδίδοντας το υπουργείο Δικαιοσύνης στον Σταύρο Κοντονή και υπογράμμισε ότι το υπουργείο δεν παρεμβαίνει στην απονομή της δικαιοσύνης.

«Οι ελάχιστες παρεμβάσεις ήταν όσες προβλέπονται από το Σύνταγμα» τόνισε για να προσθέσει ότι «η Δικαιοσύνη είναι εξαιρετικά σημαντική σε περιπτώσεις οικονομικής ανάπτυξης και ύφεσης και παρουσίασε αναλυτικά τις νομοθετικές πρωτοβουλίες και το έργο του στο υπουργείο.

Μεγάλο βάρος να παραλαμβάνω το υπουργείο Δικαιοσύνης από τον Νίκο Παρασκευόπουλο, είπε ο νέος υπουργός Σταύρος Κοντονής και τόνισε ότι θα συνεχίσει το έργο του.

Ο κ. Κοντονής ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό του και τόνισε: «Με βάση τις οδηγίες του πρωθυπουργού πρέπει να τελειώσουμε με τη δεύτερη αξιολόγηση και το υπουργείο Δικαιοσύνης υπήρξε ένα πολύ παραγωγικό υπουργείο», σημείωσε. Πρόσθεσε ότι μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης, το υπουργείο θα ασχοληθεί με την επιτάχυνση των δικαστικών αποφάσεων ενώ ευχαρίστησε τους Έλληνες δικαστές. «Δεν μπορούμε να μιλάμε για κοινωνική ειρήνη όταν υπάρχει σωρεία υποθέσεων που δεν έχουν εκκαθαριστεί» είπε.