Τετάρτη 06 Ιουλίου 2022 -

Κοντά στα παιδιά των ορεινών χωριών του νομού Ξάνθης η «Ανοιχτή Αγκαλιά»Εξετάσεις 600 βρεφών, νηπίων, παιδιών και εφήβων, συνολικά 3.432 ιατρικές πράξεις και δωρεάν εμβολιασμός 120 παιδιών είναι ο απολογισμός της φετινής εκστρατείας στη Θράκη της Ομάδας των Εθελοντών Γιατρών και Νοσηλευτών των Φίλων Κοινωνικής Παιδιατρικής & Ιατρικής «Ανοιχτή Αγκαλιά».

Η Ομάδα πλαισιώθηκε από γιατρούς από τα Νοσοκομεία Παίδων Π. & Α. Κυριακού και Αγία Σοφία καθώς και από τις Πανεπιστημιακές Παιδιατρικές Κλινικές του ΑΧΕΠΑ και τουΙπποκρατείου Θεσσαλονίκης, και συγκεκριμένα: 6 παιδιάτρους, 2 παιδοχειρουργούς, 2 ακτινοδιαγνώστες, 2 οδοντιάτρους, 2 ψυχολόγους, 6 παιδιατρικές νοσηλεύτριες, οφθαλμίατρο, καθώς και εθελοντές της «Ανοιχτής Αγκαλιάς».

Βασικός στόχος ήταν να καλυφθεί ο παιδικός πληθυσμός στα χωριά του κάμπου και στα ορεινά χωριά της Ξάνθης. Ειδικότερα, σε διάστημα 10 ημερών έπρεπε να εξεταστούν 600 παιδιά, από βρέφη, νήπια και παιδιά του Δημοτικού, έως έφηβοι κυρίως από τις πρώτες τάξεις του Γυμνασίου. Στο Πρόγραμμα προστέθηκαν φέτος και δύο καινούριες περιοχές: Κύρνος και Σέλερο.

Η ομάδα των Γιατρών και Νοσηλευτών εργάστηκε με εξαίρετο ζήλο, από το πρωί έως αργά το απόγευμα, χωρίς διακοπή. Οι δάσκαλοι, οι οποίοι έδωσαν μαζικά το «παρών», πρόσφεραν σημαντική βοήθεια, με αγάπη προς τα παιδιά και σεβασμό στους γιατρούς. Ήταν εκεί για να δώσουν πληροφορίες και να διευκολύνουν την επικοινωνία, μεταφράζοντας – όπου χρειαζόταν – τις ερωτήσεις και απαντήσεις μεταξύ γονιών και ιατρών. Οι εξετάσεις των παιδιών έγιναν στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Κύρνου.