Σάββατο 18 Μαΐου 2024 -

Κομοτηνή: 40χρονος έταζε συντάξεις σε ηλικιωμένουςΟ 40χρονος αποσπούσε χρήματα επί επτά ολόκληρους μήνες τάζοντας την πολυπόθητη σύνταξη σε γυναίκα 68χρονου «φίλου» του… 

Την γνωριμία του με έναν 68χρονο εκμεταλλευόταν ένας σεσημασμένος απατεώνας για να εφαρμόσει την συνηθισμένη κομπίνα, για την οποία είχε απασχολήσει τις αρχές και στο παρελθόν, δηλαδή να υπόσχεται την καταβολή σύνταξης στη σύζυγό του, φυσικά με το... αζημίωτο!

Επί επτά ολόκληρους μήνες, από τα τέλη Δεκεμβρίου του 2016, ο αδίστακτος 40χρονος έπαιρνε τμηματικά διάφορα χρηματικά ποσά από τον 68χρονο που τον θεωρούσε... φίλο του, πείθοντάς τον ότι είχε τη δυνατότητα να μεσολαβήσει για να επισπευσθεί η διαδικασία και να πάρει η γυναίκα του την πολυπόθητη σύνταξη. Στο διάστημα αυτό, του απέσπασε συνολικά 2.500 ευρώ, δήθεν για... «λάδωμα» των αρμόδιων υπαλλήλων!

Όταν το θύμα είδε κι απόειδε, αφού η σύνταξη δεν... ερχόταν κατέφυγε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Κομοτηνής και έπεσε από τα σύννεφα, όταν τον πληροφόρησαν ότι ο «φίλος» του είχε ξανακάνει παρόμοιες απάτες! Σε βάρος του 40χρονου σχηματίστηκε μια ακόμη δικογραφία για απάτη, η οποία διαβιβάστηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης.