Παρασκευή 01 Δεκεμβρίου 2023 -

ΚΚΕ: «Νέο έγκλημα» με το θάνατο των εργαζομένων του ΟΣΕΓια σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό κάνει λόγο το ΚΚΕ, καταγγέλλοντας "το νέο έγκλημα" που συνέβη σήμερα στις Σέρρες, όπου δύο εργαζόμενοι του ΟΣΕ βρήκαν τραγικό θάνατο σε σύγκρουση βαγονιών, εξαιτίας των εργασιών που γίνονταν στο δίκτυο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Οι δύο νεκροί εργαζόμενοι του ΟΣΕ στις Σέρρες, μαρτυρούν με τον πιο τραγικό τρόπο τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό στον Οργανισμό, καθώς στο συγκεκριμένο σταθμό των Σερρών δεν υπάρχει ούτε Σταθμάρχης.

Το ΚΚΕ καταγγέλλει το νέο έγκλημα και καλεί τους εργαζόμενους του ΟΣΕ, των άλλων κλάδων των Μεταφορών, όλους τους εργαζόμενους, να γυρίσουν την πλάτη στα όσα αναμενόμενα ειπωθούν για «ανθρώπινο λάθος», επιχειρώντας να κρύψουν τις διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων για την κατάσταση στον ΟΣΕ και να διεκδικήσουν την κάλυψη όλων των αναγκαίων θέσεων εργασίας, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας για τους εργαζόμενους.

Ιδιαίτερα σήμερα πρέπει να επαγρυπνούν, ενόψει και της πλήρους ιδιωτικοποίησης του ΟΣΕ, που θα επιδεινώσει ακόμα περισσότερο την κατάσταση σε βάρος της ζωής και της ασφάλειας των εργαζομένων και του επιβατικού κοινού για το κέρδος.

Το ΚΚΕ εκφράζει τα πιο θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των δύο νεκρών εργαζομένων και εύχεται τη γρήγορη ανάρρωση των τραυματιών.