Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

ΚΚΕ: Να καταπολεμηθούν οι ρατσιστικές και σκοταδιστικές ξενοφοβικές αντιλήψεις



«Τελείως ακατάλληλο» θεωρεί το ΚΚΕ τον χώρο που επιλέχθηκε στη Βιομηχανική Περιοχή της Σίνδου, για τη δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας προσφύγων, και σε ανακοίνωσή του υπογραμμίζει ότι «στερείται υποδομών και δημιουργεί προϋποθέσεις γκετοποίησης».

 

Ταυτόχρονα προτείνει να αξιοποιηθούν οι προτάσεις των φορέων της περιοχής για συγκεκριμένους χώρους που διαθέτουν τις αναγκαίες υποδομές για ανθρώπινη διαβίωση των προσφύγων για όσο διάστημα μείνουν στην Ελλάδα.

«Οι εργαζόμενοι, ο λαός της χώρας μας δεν πρέπει να ξεχνά ούτε στιγμή τις αιτίες που προκαλούν το ατέλειωτο κύμα προσφύγων, τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τις επεμβάσεις, τη ληστρική εκμετάλλευση πλουτοπαραγωγικών πηγών χωρών και λαών. Σοβαρές είναι οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων που στο πλευρό των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ εμπλέκουν τη χώρα μας σε όλους τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ και προσθέτει: «Απευθυνόμαστε στους εργαζόμενους, σε όλο το λαό της περιοχής και ζητάμε να ενισχυθεί ηθικά και έμπρακτα η αλληλεγγύη στους ξεσπιτωμένους πρόσφυγες που βρίσκονται στη χώρα μας. Να καταπολεμηθούν και να απομονωθούν οι ρατσιστικές και σκοταδιστικές ξενοφοβικές αντιλήψεις, να καταδικαστούν και να απομονωθούν οι φορείς τους, οι εγκληματικές οργανώσεις τύπου Χρυσής Αυγής».

Διατυπώνει, επίσης, τα παρακάτω αιτήματα:

- Να ληφθούν άμεσα μέτρα γρήγορης διεκπεραίωσης των διαδικασιών καταγραφής και ταυτοποίησης. Επαρκής στελέχωση των υπηρεσιών που σχετίζονται με τη διάσωση, την υποδοχή, την περίθαλψη και τη μετακίνηση. Να στηριχθούν με τον αναγκαίο εξοπλισμό και υποδομές.

- Να καλυφθούν οι ελλείψεις στα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας και να ενισχυθούν ώστε να αντεπεξέλθουν στις μεγάλες ανάγκες.

- Να εξασφαλισθεί αξιοπρεπής υγιεινή διαμονή και διατροφή, μέχρι να αναχωρήσουν για τις χώρες προορισμού τους.

- Να απαιτηθεί έκτακτη χρηματοδότηση γι' αυτό από ΟΗΕ και Ε.Ε.

- Κατάργηση των Κανονισμών του Δουβλίνου και όχι μόνο αλά καρτ αναστολή εφαρμογής.