Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Κινδύνεψαν άνθρωποι από την διακοπή ρεύματος στην Κρήτη



Έμειναν χωρίς οξυγόνο ασθενείς στο Ηράκλειο
Χωρίς οξυγόνο έμειναν αρκετοί ασθενείς στο Ηράκλειο εξαιτίας του γενικού μπλακ άουτ που σημειώθηκε σχεδόν σε όλη την Κρήτη από την έκρηξη στον υποσταθμό της ΔΕΗ στα Λινοπεράματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, δεκάδες άνθρωποι που βρίσκονταν στο σπίτι τους το μεσημέρι της Παρασκευής και έκαναν χρήση οξυγόνου βρέθηκαν χωρίς… ρεύμα με αποτέλεσμα να χρειάζεται η άμεση μετακίνησή τους σε κάποιο νοσηλευτικό ίδρυμα της πόλης.

Στο ΕΚΑΒ τα τηλέφωνα είχαν πάρει… φωτιά και αρκετές ήταν οι διακομιδές που έγιναν σε Βενιζέλειο αλλά και ΠΑΓΝΗ.

Με την είδηση της έκρηξης στον υποσταθμό της ΔΕΗ στα Λινοπεράματα η διοίκηση των δύο νοσοκομείων του Ηρακλείου – ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειού – τέθηκε σε ετοιμότητα.

«Αμέσως θέσαμε σε ετοιμότητα το σχέδιο «Περσέας» και κάναμε ότι χρειαζόταν για να μην κινδυνεύσει καμία ζωή σε χειρουργεία αλλά και Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Βάλαμε τις γεννήτριες σε λειτουργία και ευτυχώς λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι το ρεύμα επανήλθε κανονικά», επεσήμανε μιλώντας στο cretapost, ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ – Βενιζελείου, Γιάννης Τασσόπουλος.

Πανικός για φωτιά σε ασανσέρ κλινικής
Η μεγάλη έκρηξη στον υποσταθμό της ΔΕΗ που άφησε χωρίς ρεύμα πολλές περιοχές της Κρήτης προκάλεσε και βραχυκύκλωμα σε γεννήτρια σε κλινική του Ηρακλείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, το βραχυκύκλωμα δημιούργησε μία μικρής έντασης φωτιάς στο ασανσέρ της κλινικής την ώρα που βρισκόταν μέσα άτομα.

Στο σημείο έσπευσε δύναμη της πυροσβεστικής που απεγκλώβισε τα άτομα ενώ έσβησε γρήγορα την εστία φωτιάς η οποία ευτυχώς δεν επεκτάθηκε.